Tarjányi: kialakulóban van az új Bahmut

Nemzetközi
Hirdetés

Mióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, ez a legnagyobb orosz offenzíva, mondta Tarjányi Péter a Spirit FM Ostrom című műsorában.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő
Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő

Vannak térségek a Dnyeper folyó oroszok által megszállt partszakaszán, ahol az elmúlt néhány napban partraszállási hadműveleteket hajtott végre Ukrajna. Néhány térségben független elemzések szerint Ukrajna próbál egy új frontszakaszt nyitni, de ez még kezdeti fázisban van, mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

Avdijivka térségében történt egy nagyon komoly támadássorozat, amiben megpróbál Oroszország egy második Bahmutot létrehozni, fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő. Eddig Avdijivkában stagnáló állapotok uralkodtak, de innen a legegyszerűbb tüzérségi eszközökkel Ukrajna 2014 óta abban a térségben mozgó milíciákat és az orosz hadsereg erőit el tudta érni, magyarázta Tarjányi.

2022.02.24-e óta az egyik legnagyobb orosz offenzívát látjuk most itt, tette hozzá Tarjányi Péter. Ténylegesen voltak napok az elmúlt két hétben, amikor 1000-1200 halottja és sebesültje volt az oroszoknak ebben a térségben. Most hihetetlen erőforrásokat mozgósítanak itt az oroszok, tette hozzá.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés