Tarjányi Péter: a harci aktivitás fokozódik

Nemzetközi
Hirdetés

Tarjányi Péter azt mondta a Spirit FM Ostrom című adásában, hogy egyre több jel utal arra, hogy az orosz-ukrán háború eszkalálódni fog. Szerinte Orbán Viktor téved, amikor a miniszterelnök gyenge Nyugatot emleget.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő úgy látja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök folyamatosan távolodik az Európai Uniótól és a Nyugattól is. Véleménye szerint gyenge, működésképtelen Nyugatot emlegetni “nagyon rossz hozzáállás” Orbán Viktortól.

Azzal, hogy Oroszország “meg kívánja semmisíteni Ukrajna gabonaszállítási kapacitásait, ezzel meg kívánja fojtani kereskedelmi szempontból” Ukrajnát. Ezen keresztül azt is elérik, hogy a kiesett bevételek miatt bizonyos térségek miatt éhínség robbanhat ki, amely migrációs válságot okozhat Európában - fejtette ki a szakértő.

Az eszkalálódás irányába mutat a szakértő szerint, hogy Románia, mint NATO-ország határától néhány száz méterre csapódnak be orosz cirkálórakéták, robotrepülőgépek. Azt mondta, hogy ez azt mutatja, hogy a térségben a harci aktivitás fokozódik. 

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés