Tarjányi Péter: nem a hivatásosok nyerik meg a háborút

Nemzetközi
Hirdetés

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő elmondta, miért érzi védtelennek Magyarországot és kifejtette, miért nem nyúlna atomfegyverhez Oroszország.

Pontosan Ukrajna az az ország, ami megmutatta azt, hogy nem a technológia az elsődleges, hanem az ember - mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Spirit FM Ostrom című műsorában. És nem a hivatásosok nyerik meg a háborút, tette hozzá. “Tehát a tartalékosok fogják megnyerni és a civilek”, fogalmazott a szakértő.

Emlékeztetett arra, hogy már többször is beszélt arról, hogy “harcok, válságok világa jön”, ahol állampolgári tudásra is szükség lesz. Úgy látja, a Magyar Honvédség képtelen átadni ezt a tudást, mert “a hivatásosainak sem tud megfelelő tudást átadni. Amíg ez nincs rendben, addig Magyarország védtelen” - fejtette ki a véleményét.

Szergej Viktorovics Lavrov külügyminiszter nemrég azt mondta: Oroszország készen áll a NATO elleni háborúra. Erről Tarjányi Péter úgy vélekedik, hogy valójában Oroszország tisztában van azzal, hogy a NATO-t nem képes legyőzni, és éppen ezért nem nyúl atomfegyverekhez. Lavrov mondatait inkább félrefordították itthon, illetve egy “olyan szokásos üzenetet adott át az orosz külügyminiszter, ami elsősorban az orosz társadalom felé, belső kommunikációban hangzik jól, a Nyugat ettől nem ijed meg”.

A teljes adást itt hallgathatja meg, ebből az is kiderül, hogy Tarjányi szerint korai lenne temetni az ukrán ellentámadást, de szóba kerül az is, hogy a szakértő szerint "Bidennek elmehetett az esze", amikor azt nyilatkozta, hogy a kínai elnök egy diktátor - miközben az amerikai külügyminiszter épp Kínában tárgyalt. De ha arra kíváncsi, milyen kémjátszmák zajlanak Budapesten, akkor is feltétlenül kattintson a lejátszásra!

Hirdetés
Hirdetés