Tarjányi Péter: vicc, hogy Trump elhozná a békét

Nemzetközi
Hirdetés

Orbán Viktornak több dologban igaza van - mondja Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. Abban viszont szerinte nincs igaza, hogyha Donald Trump lenne az amerikai elnök, akkor hamar véget érne az orosz-ukrán háború, hangzott el a Spirit FM Ostrom című műsorában. Azt mondja, hogy legalább 7-9 hónap kellene ahhoz, hogy változzanak a dolgok Ukrajnában. Az orosz történelem tankönyvről így vélekedik: ebből is látszik, hogy “nem vagyunk tesók”.

Tarjányi Péter
Tarjányi Péter

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég újra nyilatkozott a FoxNews volt kommentátorának. Ebben az interjúban Orbán azt mondta, hogy szerinte ha Trump lenne az amerikai elnök, már rég véget érne a háború.

Tarjányi Péter számára azért volt érdekes a beszélgetés, mert “csak nemzetbiztonsági kérdésekről” volt szó, mondta a Spirit FM Ostrom című műsorában.. Abban egyetért a miniszterelnökkel, hogy Donald Trump elnökként az Egyesült Államok külpolitikájában “hihetetlen sikereket ért el”. Ugyanakkor az a felvetés, hogyha jelenleg Trump lenne az elnök, az elhozná a békét, az “vicc”.

Úgy látja a szakértő, hogyha hamarosan nem történik ukrán áttörés, akkor a téli és a 2024-es tavaszi hadjáratra készülnek a felek.

Szóba került az adásban az az új, orosz történelem tankönyv is, amiben az ’56-os forradalmárokat fasisztának hívják. Azt mondta a biztonságpolitikai szakértő, hogy ebből jól látható, hogy Oroszország minket, magyarokat a Nyugathoz sorol. Nem vagyunk tesók, mondta. A szakértő úgy látja, hogy ez egy remek példa arra, hogy valójában nem tudjuk, mi történik Oroszországban, és hogy “vannak eléggé nagy csontvázak a szekrényben”.

A teljes adást itt nézheti vissza:

Hirdetés
Hirdetés