Tarjányi: “Ukrajnának égetően szüksége van a Nyugati támogatásokra”

Nemzetközi
Hirdetés

Vlagyimir Putyin választások utáni beszédének egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy a háborút, vagyis a különleges hadműveletet sikeresen fogja befejezni Oroszország. 

Ez egy olyan győzelmi beszéd volt, amiben elsősorban nem belpolitikai üzenetekkel volt tele, hanem üzenettel a világ fel. Ez biztonságpolitikai szempontból mélyen elgondolkodtató - fogalmazott Tarjányi Péter a Spirit FM Ostrom című műsorában.

Létezik ellenzék Oroszországban, de labdába sem rúghat - tette hozzá. A legtöbben továbbra is támogatják ezt a hatalmat. Ez az, amire értékrend alapján a Nyugatnak válaszolnia kell. Nem számokról beszélünk, hanem arról, hogy milyen értékeket akarunk képviselni a következő években.

Ha a következő 1-2 hónapban sikerül Oroszországnak plusz mozgósítással vagy átcsoportosítással azokon a területeken új támadási központokat létrehozni, amelyeket Ukrajna egyre kevésbé tud védeni, akkor egy offenzíva keretében megtörténhet egy komoly áttörés. 

Ukrajnának égetően szüksége van a Nyugati támogatásokra. Például ha EU-s országok harmadik országbeli országokból vásárolnának lőszereket és azokat átadnák Ukrajnának. Amerikában pedig a republikánusok oldaláról is van ígéret arra, hogy elindulnak Ukrajna felé a támogatások.

Az elkövetkezendő időszakban olyan nagy hadműveleteket nem fog tudni Oroszország végrehajtani, mivel jön az esős időszak, sártengerbe fog fulladni minden, lesz egy kényszerszünet. 

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés