Tízmillió forintot adtak a DK-s politikusok a párt rezsimentő alapjába

Belföld
Hirdetés
Fotó: Demokratikus Koalíció, Facebook.com

A Demokratikus Koalíció szombati kongresszusán jelentette be Dobrev Klára európai parlamenti képviselő, hogy egy rezsimentő alapot indítanak annak érdekében, hogy így segítsenek a jelentős drágulások miatt bajba került családoknak. A gyűjtésben a DK árnyékkormányának tagjai és a párt politikusai is részt vesznek, amely a tervek szerint november 15-ig tart majd. 

A kezdeményezés részleteiről Kálmán Olga, a DK frakciószóvívője beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában, aki elmondta: 

a Demokratikus Koalíció politikusai már tízmillió forintot adományoztak a rezsimentő alapba, de várják mindazok felajánlásait is, akik még ebben a nehéz helyzetben is tudnak adományozni. 

A pénz szétosztását a párt alapszervezetei fogják végezni, mert a politikus szerint a helyi párttagok látják, hogy kiknek van valóban szükségük erre a segítségre. Az igénylés feltételeiről azonban több konkrétumot még nem árult el. 

Az oktatásban kialakult helyzet kapcsán Kálmán Olga azt mondta, hogy pusztán szándék kérdése lenne, hogy a kormány megemelje a pedagógusok fizetését, mert az inflációból és a magas ÁFA-bevételekből az államnak valójában lenne pénze erre, ehhez nincs szükség az Európai Unió támogatására. A DK ezért is követel azonnali, 45 százalékos fizetelemést a kormánytól a tanároknak. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés