Befogadta az Integritás Hatóság a momentumos politikus beadáványát

Belföld
Hirdetés

November 18-án megtartotta alakuló ülését, azóta pedig elkezdte működését is az Integritás Hatóság. Ez az a szerv, amelynek felállítása része volt annak a 17 pontos vállalásnak, amelyet a magyar kormány tett az Európai Bizottság felé az EU-s pénzekért cserébe. Az Integritás Hatóság feladata ugyanis az uniós források felhasználásával kapcsolatos korrupció visszaszorítása. 

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és parlamenti képviselője ezen felbuzdulva több korrupciógyanús ügyben is bejelentéssel élt a most felálló hatóság felé. Az ellenzéki politikus a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta: e-mailben és személyesen is próbált feljelentést tenni a hatóságnál, végül előbbi sikeresnek bizonyult, mert egy válaszlevélben azt írták, hogy "köszönettel elfogadták" a bejelentését. 

Tompost azt mondta, ezen túl mást nem közöltek vele, tehát nem tudni, hogy mennyi időn át fogja vizsgálni az általa bejelentett ügyeket a korrupció ellenes hatóság, de ígéretet tett rá a műsorban, hogy rendszeresen rá fog kérdezni, hogy hogyan áll a dolog. 

Az ellenzéki politikus szerint ugyanis az ügyészséggel sem az a probléma, hogy nem indít nyomozást bizonyos ügyekben, hanem hogy rendszeresen meghosszabbítja azt, és emiatt szerinte éveken át állnak náluk az ügyek, amelyekben nem történik vádemelés. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés