Tordai Bence szerint nem ér el sokat, aki más ellenzéki pártokból megvesz vagy átcsábít árulókat

Belföld
Hirdetés

Évet értékelt a Spirit FM Aktuál műsorában Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke is, aki elmondta: sajnos a 2022-es kampányt nem a zöld tematika és nem a pártjuk által javasolt ügyek és személyek határozták meg.

„Nem mondhatnánk, hogy ez minden idők legjobban sikerült kampánya volt, ennek pedig meg is volt a böjtje. Ezzel együtt, ahol Párbeszédes jelöltek indultak - az előválasztáson is és az országgyűlési választáson is - sikerült győzelmet aratnunk az esetek kétharmadában, ami látva a választási térképet, egy nagyon komoly fegyvertény.” – jegyezte meg a politikus.

A kérdésre, hogy 2023-ban várható-e, hogy az LMP és a Párbeszéd összeáll, azt mondta, a meglévő önazonos szervezeteket „összegereblyézni” nem egyszerű, de a jövő évnek arról kell szólnia, hogy a magyarországi zöld pártok közösen elkezdik építeni azt az erős politikai pólust, ami meghatározója lehet a következő évtizedeknek. Pártjukból voltak, akik a DK-ba átléptek, de hangsúlyozta, hogy voltak, akik viszont a DK-tól érkeztek hozzájuk.

„Nem gondolom, hogy az ellenzéki pártoknak egymás rovására kéne erősödni. A feladatunk az lenne, hogy a Fidesz rovására erősödjünk. Ha valaki nem tud vonzó jövőképet, vonzó közpolitikai alternatívát kínálni, akkor hosszú távon azzal nem ér el sokat, hogy más ellenzéki pártokból néhány árulót átcsábít vagy megvesz.”

A Párbeszéd országgyűlési képviselője szeretné, ha sokkal inkább az alkalmas személyek maradnának a politikai placcon és olyanok, akik teljesítményt tudnak felmutatni.

„Akiknél ez a helyzet, akiknél a személyes meggyőződés, az önazonosság stimmel, és a helyben nyújtott teljesítmény sem hibádzik, azoknak nem kell aggódniuk azon, hogy vajon mi lesz velük a következő önkormányzati választáson. Én nagyon remélem, hogy az ellenzéki pártok alapvetően intakt közösségek és nem tudja megbontani őket egy ilyen típusú offenzíva, amit elég szerencsétlennek vélek.” – hangsúlyozta Tordai Bence.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés