Toroczkai: A Fidesz szolga módon szolgálja ki Brüsszelt

Belföld
Hirdetés

“Trükközik a kormány”, fogalmazott Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában.

A kormány átírja a fúrt kutakra vonatkozó szabályozást. A Mi Hazánk nemrég aláírásokat kezdett el gyűjteni a “regisztráció és megsarcolás” ellen. Toroczkai László pénteken arról beszélt, hogy szerinte a vidéki magyarság hozzájárulásával lehet jobb belátásra téríteni a kormányzatot. A pártelnök minderről a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt.

“Trükközik a kormány”, fogalmazott Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. Szerinte egy globális terv részéről van szó, ami Magyarországra az Európai Unió vezetésének zsarolása miatt gyűrűzhetett be. Úgy véli, Brüsszel megpróbálja a tagállamok vízbázisára rátenni a kezét. “Nem most kezdődött a mi ellenállásunk” - mondta Torozczkai. Hozzátette, hogy Ásotthalom polgármestereként évek óta küzd azért, hogy a moratóriumot meghosszabbítsák.

“Nem a vízbázis védelméről szól ez a történet. Már csak azért sem igaz ez, mert a ’70-es években háromszor akkora területet öntöztek Magyarországon, mint jelenleg, és Magyarország vízbázisa bőven ellátná az egyre fogyatkozó lakosságunkat” - jelentette ki Toroczkai László. Megismételte, hogy ami zajlik, az egy “globális terv része”, amit a Fidesz “szolgai módon nem csak kiszolgál, hanem egy picit keresni is akart rajta.

“Orbán Viktor kezében van ennek az ügynek a megoldásának a kulcsa” - emelte ki a pártelnök.

Úgy látja Toroczkai László, hogy a Mi Hazánk nyomására elkezdett meghátrálni a kormány. Szerinte éppen azt a vidéki bázisát veszítheti most el a Fidesz, amelyik eddig a pártot támogatta.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés