Toroczkai László feljelenti a MOL-t és a magyar kormányt a benzinhelyzet miatt

Belföld
Hirdetés

Feljelenti a MOL-t és a magyar kormány illetékeseit a Mi Hazánk Mozgalom - erről beszélt Toroczkai László, a párt elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

Toroczkaiék ugyanis az elmúlt napokban tapasztalható benzinhiány mögött spekulációt sejtenek, állításuk szerint az olajvállalat visszaélt a monopol helyzetével, hogy így szorítsa ki a piacról a kisebb benzinkutakat, amikor bejelentették, hogy nem szállítanak üzemanyagot számukra, valamint azt gyanítják, hogy a MOL mesterségesen vonta el az üzemanyagot, hogy ezáltal megszüntessék az ársapkát és felhajtsák az árakat. 

A Mi Hazánk elnöke szerint ki kell vizsgálni, hogy mi történt valójában a MOL-nál, hogy valóban nem volt-e üzemanyag, vagy egyszerűen csak visszatartották az árut, mert amíg Magyarországon ilyen helyzet alakult ki, addig az olajvállalat szerbiai, horvát vagy szlovákai töltőállomásain nem jelentkezett ez a probléma, végig zavartalan volt az ellátás.

"Azt gondolom, hogy az alapos gyanú az árdrágítással és az áruelvonással kapcsolatban mindenképpen felmerül."

- jelentette ki Toroczkai László. 

Az ellenzéki párt ezért egy javaslatot is benyújt a parlament elé hamarosan, amely visszahozná azt az 1920-as évi törvénycikket, amely szigorúan büntetné az árdrágítást. Toroczkai szerint erre nem csupán a most kialakult benzinhelyzet miatt volna szükség, hanem azért is, mert bármelyik magáncég, akár a kormánnyal összejátszva, vissza tud élni a jelenlegi helyzettel. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés