Toroczkai László: nem túl egészséges dolog sarokba szorítani Oroszországot

Belföld
Hirdetés

Március 15-én hosszú beszédet mondott a Pilvax közben a Mi Hazánk mozgalom elnöke. Toroczkai László most a Spirit FM Aktuál című műsorában arról beszélt: nem biztos, hogy a NATO terjeszkedése most időszerű, emellett számunkra hosszú távon Ausztria semlegessége az, ami példaértékű.

Hangsúlyozta: már régóta a programjuk része, hogy népszavazás kellene az uniós tagságról, azt szeretnék, hogy erről a magyarok döntsenek. Jelenleg a NATO további terjeszkedése semmiféleképpen nem időszerű, sőt, kockázatos akkor, amikor világháborús hangulat van, ezért is tartottak béketüntetést március 15-én - mondta.

Toroczkai László szerint a NATO önmagában, a svéd és finn hadsereg nélkül is egy elrettentő erő, de szerinte "nem túl egészséges dolog" sarokba szorítani Oroszországot, és azt üzenni neki, hogy a létére tör a NATO, hiszen az orosz propaganda jelenleg pont erről szól. Mint mondta, ha most felvesszük a tagok közé Svédországot és Finnországot, megduplázzuk a NATO-Oroszország határszakaszt, akkor még kiélezettebbé válik a hangulat.

A Mi Hazánk elnöke azt mondta: az oroszokat átverték, a Szovjetunió szétesése után ugyanis a NATO folyamatosan terjeszkedett, sőt, amikor néhány nappal ezelőtt egy amerikai drón a tengerbe zuhant, az is arról szólt, hogy a Fekete-tenger nem az Egyesült Államok mellett van, ezért érezheti azt Oroszország, hogy egy provokáció történik irányába.

A NATO-tagságunkkal kapcsolatban azt mondta: hosszú távon személy szerint azt gondolja, számunkra Ausztria semlegessége az, ami példaértékű. Ausztria jobb gazdasági helyzetben van, Magyarországot is talpra kellene állítani gazdaságilag - tette hozzá.

Jelenleg azért nem aktuális a kérdés, hogy kilépjünk a NATO-ból, mert a magyar honvédség nem tudná Magyarországot megvédeni szinte semmilyen támadástól, a NATO-tagság pedig magától a NATO-tól is véd minket - fogalmazott. Toroczkai László szerint ugyanis román politikusok olyan kijelentéseket tesznek, miszerint a román határt ki kellene tolni hazánk irányába. A politikus szerint ráadásul a kormány pár éve aláírt egy egyezményt az USA-val, hogy a magyar hatóságoknak nincs jogköre eljárni az amerikai katonákkal szemben. 

Toroczkai László azt szorgalmazta, ne akkumulátor-nagyhatalom legyen Magyarország, hanem mondjuk élelmiszeripari nagyhatalom. Ünnepi beszédében belpesti, életképtelen "romkocsma-töltelékekről" beszélt, most azt mondta, azokra a politikusokra gondolt, akik Budapestet élhetetlenné teszik, például ahelyett, hogy normális bicikliutak vagy mélygarázsok építésében gondolkodnak, azok egyszerűen felfestik bizonyos sávokra, hogy az biciklisáv, és megbénítják a közlekedést - ennek Karácsony Gergely egy szimbolikus alakja - tette hozzá.

Szerinte ezt a fajta, liberálisnak nevezett politikai gondolkodást a kozmopolitizmusról lehet felismerni, arról, hogy minden fontosabb számukra, mint a magyarság érdekei. Hangsúlyozta, hogy ezzel nem "zsidózott", mert törzsgyökeres magyarok is lehetnek magyartalanok.

Hirdetés
Hirdetés