Totyik Tamás: “alig maradt önérzetes pedagógus”

Belföld
Hirdetés

Hétfőn országszerte sztrájkoltak a közoktatásban és a szakképzésben dolgozó pedagógusok, délután pedig a státusztörvény ellen tüntettek. Az Európai Parlament öt frakcióvezetője támogatást tartanának vissza Magyarországtól. A Spirit FM Aktuál című műsorában Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke volt a vendég.

Várakozáson felül sikerült a hétfői sztrájk - értékelt Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. Hozzátette, hogy a státusztörvény egy újabb olaj volt a tűzre a kormány részéről, és volt, ahol nagyon nagy létszámmal álltak bele a tüntetésbe a pedagógusok. Hozzátette, hogy a kisebb vidéki iskolákban teljesen kiszolgáltatott helyzetben vannak a pedagógusok, úgy fogalmazott, hogy “látják, mekkora félelem uralkodik” országszerte, így sok helyen nem mertek csatlakozni a sztrájkolókhoz. 

“Ezt jó lenne minden politikusnak látni, hogy mennyire sakkban tartják és mennyire zsarolják az ott élő kollégáinkat” - fogalmazott Totyik a vidéken élő pedagógusokról.

Totyik szerint a kormány a státusztörvénnyel “drasztikusan csökkenteni fogja” a fiatal munkavállalók számát a pedagógusok között. Szerinte azon pedagógusoknak, “akiknek egy pici önérzete van”, már otthagyták a pályát, különösen a fővárosban. Az alelnök szerint minimális azoknak a jelenlegi pedagógusoknak a száma, akik továbbra is őszinte lelkesedéssel tanítanak.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés