Tovább drágulhat a taxizás Budapesten

Belföld
Hirdetés

Utoljára idén májusban emelkedtek a taxisok tarifái a fővárosban, a benzinársapka megszüntetésével azonban új helyzet állt elő, ezért hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a Fővárosi Önkormányzat a taxisszervezetek képviselőivel. 

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke szerint akkor a szolgáltatások árát a minimálbér és az infláció növekedése miatt kellett emelni, a hatósági áras üzemanyag megszünése miatt viszont újabb tarifaemelésre van szükség. 

Metál szerint tavasz óta körülbelül 15-20 százalékkal nőttek a taxisok költségei, ezért csupán az a kérdés, hogy ebből mennyit lehet és tudnak áthárítani az utasokra, hiszen a lakosság terhei is egyre nehezebbek. 

"Egy biztos, hogy a taxisok elemi érdeke megtartani az utasokat. Ezért mi sem szeretnénk olyan kapzsi módon díjat emelni, hogy az utazóközönség erre aztán azt mondja, hogy nem fognak tudni beülni az autókba, mert ezt már nem tudják kifizetni. Van egy lélektani határ, ameddig ez elmehet."

- hangsúlyozta az Országos Taxis Szövetség elnöke. 

Metál abban reménykedik, hogy végül egy mérsékelt, de mindenki számára elfogadható megállapodás születhet akár már a mai egyeztetésen. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés