További személycserék várhatóak a MÁV és a Volán élén is

Belföld
Hirdetés

Úgy tudják, a napokban további személycserék várhatók a MÁV és a Volán élén is - mondta Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. Azt nem tudják, ez milyen "mélységig megy majd el", és pontosan hány embert érint, de információik szerint az elmúlt napok lemondásai, és személycseréi mögött alapvetően személyi ellentétekről van szó, arról, hogy "ki kinek az embere", és ki kivel hajlandó dolgozni, nem pedig az, hogy a közlekedés komoly nehézségekkel küzd.

A múlt héten, a teljes sajtót megelőzve először a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület adott hírt a közösségi oldalán Palkovics László lemondásáról. Azóta az is kiderült, hogy Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár is távozik a posztjáról, valamint Tarlós István korábbi főpolgármester sem marad tagja a MÁV igazgatótanácsának.

Dorner Lajos a közlekedési helyzetet értékelve elmondta: ma épp Székesfehérvár dönt arról, hogy "tönkreteszi az autóbuszközlekedést" a városban, mert a tervek szerint egyes járatok csak kétóránként közlekednek majd. Korábban spórolás miatt Sopron is nehéz helyzetbe került, Debrecen pedig bejelentette, hogy január 1-től nem jár a troli, a villamosok helyett pedig hétvégén pótlóbuszok járnak, de egyre több helyen jeleznek hasonló financiális zavarokat az önkormányzatok.

"Lázár úrhoz az a kérésünk, hogy sürgősen avatkozzon be a helyi közlekedési rendszer teljes szétesésének megakadályozása érdekében" 

- mondta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke, aki hozzátette: ha nem jönnek meg az uniós pénzek, leépítések várhatók a közlekedésben. 

Mint ismert, Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásával és minisztériumának megszünésével a közlekedésügyek a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz kerülnek át.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés