Tudatosan sorvasztják az egészségügyet?

Belföld
Hirdetés

Curtis édesanyja nemrég méltatlan bánásmódot kapott, erről fejtette ki a véleményét Puzsér Róbert az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en.

Kovács 4 Zoli és Puzsér Róbert
Kovács 4 Zoli és Puzsér Róbert

Curtis, azaz Széki Attila szombaton a Facebookon számolt be arról, hogy 70 éves édesanyja rosszul lett, ám a mentőszolgálattal és a kórházzal sem volt megelégedve. Édesanyjának magas volt a vércukra, nagy fájdalmai voltak és zavartan viselkedett, ezért hívták a mentőt, amely több mint három óra várakozás után érkezett ki. Az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították, majd reggel – anélkül, hogy Curtist értesítették volna erről – betegszállítóval hazavitték. A betegszállító azonban az asszonyt mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve a bejárati ajtó előtt hagyta. A 24.hu megkeresésére az Országos Mentőszolgálat azt válaszolta, hogy a betegszállítás nem az OMSZ feladata. A beteg hazaengedéséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég a felelős, a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása. Közleményük szerint megértik Széki Attila felháborodását és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat indult. A betegszállítót azóta elbocsátották, a cég tulajdonosa pedig bocsánatot kért Curtiséktől.

Horváth Oszkár műsorvezető azt mondta, évi 1-2 alkalommal kell történnie híres emberekkel valami rettenetes dolog, hogy az egyébként rendszeresen előforduló jelenségekből legalább ennyit feldolgozzanak.

Újra meg újra előjönnek ezek a történetek, amik mindenkivel megtörténnek - fűzte hozzá Puzsér Róbert publicista az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Magyarországon a közszolgáltatások leépítése zajlik, és ez már jól érezhető módon köszön vissza a hétköznapokban, fogalmazott. Mindenkivel, nap mint nap ez megtörténik, de a magyar társadalom bénult módon nem is igazán veszi tudomásul, hogy ez valójában egy hivatalos politika. Nem a tervezettől eltérően, hanem épp a tervek szerint zajlanak a dolgok - vélekedett az adásban.

Horváth Oszkár szerint ennek az lesz a következménye, hogy aki tud, átnyargal a magánegészségügybe, aki nem, az belehal. De azt is gondolja, hogy miután nem mindenkinek ugyanaz jár, ezért az az elit, akinek ugyanúgy van idős hozzátartozója, az nem szembesül azzal, mi az, ami általánosan, mindenkinek jár. Aki meg szembesül vele, az vagy évekig tartó peres eljárás során fogy ki az energiájából, vagy pedig egy olyan lufinak pattan neki, hogy mindenki hárítja a felelősséget.

Kiderült az is, hogy  Kovács 4 Zoli hozzátartozójával is történt már hasonló, de ott nem rúgtak ki senkit, de még elnézést sem kértek. Ő viszont nem tudja azt feltételezni, hogy ennyire tudatos lenne az egészségügyi leépítése. Puzsér visszakérdezett: ha kompetens vezetés van Magyarországon, hogy lehet, hogy ez a kompetencia nem terjed ki az egészségügyre?

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés