Ujhelyi az EP-választásról: Ungár Péter megkeresett, és Dobrev Klárával is szoktam beszélni

Belföld
Hirdetés

A független európai parlamenti képviselő a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: valószínű, hogy 2024 után is az európai baloldali pártcsaládban marad, vagyis az LMP listáján nem lesz rajta.

Ujhelyi István azt mondta, lehetetlen, hogy az MSZP listáján szerepeljen 2024-ben, mert mint fogalmazott, a párt olyan irányt vett, ami sokaknak nem tetszik. Rengeteg jó barátja van ott, akik csapdahelyzetbe kerültek, mert nem akarják otthagyni az MSZP-t, de hasonlóan vélekednek, mint ő - tette hozzá.

A politikus azt mondta, sokakkal beszélget, Ungár Péter is megkereste, de kijelentette, hogy európai frakciót nem vált, valószínűleg az európai baloldali pártcsaládban marad, nem lesz rajta az LMP listáján. Ujhelyi István azt mondta, Gyurcsány Ferenccel már nagyon régen beszélt, de Dobrev Klárával és Molnár Csabával sűrűn beszél. 

Hangsúlyozta: nem beszéltek konkrétumról, de az egészségügyi program megvalósításában például a DK teljes mellszélességgel támogatja, napi szinten együtt dolgoznak, de nem tértek ki semmilyen együttműködési megállapodásra.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés