Újpest polgármestere: Nem vártam meg a méltatlan eljárás eredményét, inkább kiléptem a Momentumból

Belföld
Hirdetés
Fotó: Déri Tibor, Facebook.com

Újpest polgármestere kilépett a Momentumból, Déri Tibor párton kívüli polgármesterként folytatja munkáját, a Fővárosi Közgyűlésben a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozik. Először a Spirit FM-en beszélt arról, miért döntött így. 

Lépése nem előzmény nélküli, nemrégiben már bejelentette, hogy 2024-ben nem indul újra a polgármesteri székért, ez azonban nem tetszett a momentumos párttársainak. 

„Hoztam egy döntést, én úgy gondolom, hogy háromgyermekes családapaként nem illik belekötni egy családi okok miatt történő hátrébb lépésbe” – reagált a történtekre Déri Tibor a Spirit FM Aktuál című műsorában.

Úgy látja, időben tájékoztatta a pártvezetést döntéséről, ezután mégis egy etikai eljárás indult ellene a Momentumban. Déri Tibor hozzátette: a méltatlan eljárás eredményét nem várta meg, helyette inkább kilépett a Momentumból, ezzel együtt pedig a frakciótagsága megszűnt a fővárosban. Elmondása szerint nem csalogatták a Demokratikus Koalícióhóz, mindössze felajánlást tettek neki, ezért csatlakozott a Demokratikus Koalíció fővárosi frakciójához.

„Ha egy szervezet nem szeretné, hogy a tagja legyek, akkor értelemszerűen olyan megoldást találok, ami a város számára is megfelelő és előremutató lehet. Úgy gondolom egy befogadó közösség tagja lettem.”

 – jelentette ki a polgármester.

Déri Tibor azt is leszögezte: a helyi Momentummal továbbra is jó a kapcsolata, és úgy véli ezután is az lesz. A Momentum Mozgalomnak Újpesten két testületi tagja is van, akikkel jó munkamegosztásban tudnak majd együtt dolgozni a jövőben is. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés