Ungár: értelmetlen a soros elnökség körüli hisztéria

Belföld
Hirdetés

“Ez a soros elnökség egy adminisztratív, jelentéktelen dolog” - mondta el Ungár Péter, az LMP társelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

Megszavazta az Európai Parlament az a határozatot, amely nyomást szeretne gyakorolni az Európai Tanácsra, hogy a magyar kormány ne tarthassa meg a 2024 második felében soros uniós elnökséget.

“Ez a soros elnökség egy adminisztratív, jelentéktelen dolog” - fogalmazott Ungár Péter, az LMP társelnöke a Spirit FM Aktuál című műsorában. Hozzátette, hogy “teljesen értelmetlen az egész hisztéria”, ami a soros elnökséget körülveszi. 

A politikus arról is beszélt, hogy Magyarországon nagyon erős hagyományai vannak a gyógypedagógiának, Európában is az élen jártunk egykor ebben. Ma azonban a gyógypedagógiai ellátórendszerből rengetegen hiányoznak, a gyógypedagógia asszisztensek például minimálbér körüli fizetést kapnak. Ennek pedig azok a gyerekek isszák meg a levét, akiknek szükségük lenne a fejlesztésekre. Ungár hozzátette, hogy Hajdú-Bihar vármegyében a kisebb településeken élőknek akár 60-80 km-t is kell utazniuk, hogy eljussanak a megfelelő fejlesztő pedagógusokhoz.

Álláspontja szerint olyan szinten problémát jelent ebben a szférában az alacsony bér, hogy amíg nem történik bérfejlesztés, addig mást nem tudnak tenni.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés