Ungár Péter: a Mi Hazánk elfoglalta a legoroszbarátabb helyet

Belföld
Hirdetés

Ukrajna és a háború kapcsán a Mi Hazánk korábban Trianont emlegette, erre Ungár Péter a Facebookon reagált. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke erre úgy vágott vissza: amennyiben Ungár "közéleti bohócokat keres, nézzen a tükörbe". Ungár Péter most azt mondta: ha valami a magyar életmódhoz tartozik, az az, hogy két parlamenti képviselő egymást bohócozza, ebben semmi meglepő nincs.

Viszont az probléma, hogy egy olyan párt, aminek a nemzeti identitása fontos, jó, ha tisztában van Magyarország történelmével, és bár Ukrajnát magyar szempontból sok mindennel lehet kritizálni, de az az állítás, hogy Ukrajna nem szólalt fel Trianon ellen, az egy történelmietlen állítás - fogalmazott.

Mint mondta, Trianon egy nagyon jó analógia a jelenlegi helyzetre, megmutatja, hogy amikor a világ nagyhatalmai az ott élők megkérdezése nélkül kezdenek rajzolgatni térképeket, akkor abból sokkal nagyobb problémák lesznek, mint voltak korábban. Azt is érti, hogy a Mi Hazánknak miért kell "a legoroszbarátabb helyet" elfoglalni, mivel csak ez maradt a politikai palettán. 

Azt viszont nem érti, hogy az ukrán népet, ami egy rengeteget szenvedő nép, és most is egy nagyhatalmi konfliktus áldozata, miért kelle ellenük bármilyen hasonló történelmi felelősséget felvetni - mondta.

Hirdetés
Hirdetés