Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF Mohácson

Belföld
Hirdetés

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt nyomoz az OLAF Mohácson. Az Európai Csalás Elleni Hivatal a helyi ellenzék feljelentése miatt indított vizsgálatot az önkormányzatnál. 

Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, 2019-ben egy rövid ideig ellenzéki polgármestere volt a településnek, ekkor volt lehetőségük betekintést nyerni az önkormányzat ügyeibe, ahol olyan szabálytallank tűnő kifizetéseket találtak, amelyek az uniós pályázati források terhére történtek. 

Mint ismert, a 2019-es őszi önkormányzati választások előtt váratlanul elhunyt Mohács addigi fideszes vezetője, Szekó József, így az MSZP-s Csorbai Ferenc automatikusan nyert, mivel ő volt az egyetlen induló a polgármesteri székért. Néhány hónap után azonban a kormánypárti többségű testület feloszlatta magát, az új választáson pedig a fideszes Pávkovics Gábor győzedelmeskedett. 

A jobbikos politikus elmondása szerint az akkoriban feltárt gyanús ügyekkel első körben a magyar hatóságokhoz fordultak a helyi ellenzék képviselői, ahol azonban mindent rendben találtak, ezért tettek bejelentést végül az OLAF-nál is, amely vizsgálatot indított a mohácsi önkormányzatnál. 

Schwarcz-Kiefer Patrik elmondása szerint a szabálytalanul kifizetett összeg körülbelül 106 millió forintra rúg a gyanújuk szerint.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a bejelentőt ilyenkor a nyomozás részleteiről nem tájékoztatják, de Pávkovics Gábor fideszes polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülésen beszámolt róla, hogy az OLAF nyomozói nem csupán a helyi önkormányzat irattárába tekintettek be, de a felelős minisztériumokhoz és a Magyar Államkincstárhoz is elmentek, így szerinte ki lehet mondani, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal egy részletekbe menő vizsgálatot folytat az ügyben. 

"Vélhetően a jövő év elejére már kaphatunk eredményt azzal kapcsolatban, hogy mit találtak."

- jelentette ki Scwarcz-Kiefer Patrik, aki megjegyezte továbbá azt is, hogy korábban Badacsonytomajon is vizsgálódott hasonló ügyben az OLAF, ott megállapították a csalás tényét, így ők is hasonlóban bíznak majd Mohács esetében. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés