Varga-ügy: a tényleges áldozatok kicsúfolása

Belföld
Hirdetés

A tényleges áldozatok kicsúfolása, amit csinál a kormánypárti média Puzsér Róbert szerint Varga Judit ügyében.

Hajdú Péter a következőket írta a Varga Judittal készült interjúról: „Ne próbáljuk a köztársasági elnöki kegyelem kompetenciáját hirtelen az igazságügyi miniszterre átruházni. Nem szakítva a 25 éves szokásjoggal ő is aláírta, mert eddig az összes elnöki kegyelmet aláírta az összes igazságügyi miniszter az elmúlt 25 évben.

Üzent Pottyondy Edinának is, amely szerint „Nem gondolom, hogy a politikai vagy jogi konzekvenciákról Varga Judittal kellett volna találgatnom. Elfogadva a hangfelvétel létezésének alapvetését, sokkal jobban érdekelt, hogy vajon milyen céllal készítette Magyar Péter” – jelezte. „Még házasságban éltek, és három gyönyörű fiút neveltek együtt. Mi lehetett a célja a hangfelvétellel, amelyet gyermekei édesanyjával készített? Beállítja csengőhangnak?"

Az interjúból pedig ki is derült, hogy mit tett házasságuk alatt Magyar Péter a feleségével. Egy bántalmazott nő drámáját hallottuk. De most jön az áldozathibáztatás, a relativizálás és a gyalázkodás. Mert a potenciális Messiásról kiderült az igazság. Edina, a kettős mérce nagyon nem menő, mert tudod, odakint most szörnyek járnak, diktafonnal és nadrágszíjjal – üzent Pottyondy Edinának a bulvártévés.

Ki az, aki úgy fenyíti az asszonyát nadrágszíjjal, hogy nem veszi ki a nadrágból, hanem benne tartja a nadrágban? - kérdezi Puzsér Róbert publicista az Önkényes Mérvadó című műsorban a Spirit FM-en. Szerinte aki ezt nevezi családon belüli erőszaknak és úgy hivatkozik rá, hogy “odakint most szörnyek járnak nadrágszíjjal”, az valójában a családon belüli erőszakcselekményeket relativizálja, mert abban van a politikai haszon.

Puzsér úgy vélekedik, hogy Hajdú Pétert nem érdekelte a hangfelvétel, sem az, hogy az ott elhangzó kijelentést Varga Judit miért tette. Arra is kíváncsi a publicista, hogy Hajdú Péter érdeklődése Magyar Péter céljai felől belőle árad-e, nem pedig Rogán Antal megrendelésére történt-e.

Hiszen a hangfelvételből csak hivatali vesztegetés derül ki, ami eléggé közügy, ellentétben azzal, hogy Varga Judit és Magyar Péter házasságának ez a krízise hogyan alakult ki - tette hozzá. “Bizonyára nem Rogán Antal érdekeit szolgálja, hogy ezt az egész ügyet bulvárba hajtsa Hajdú Péter. Véletlenül se arról legyen szó, ami a hangfelvételről kiderül. Hiszen csak szerencsétlen, ártatlan, ágról szakadt, tönkrement magyar embereket lakoltattak ki az otthonaikból” - fogalmazott Puzsér.

A kilakoltatási maffiának, az államnak, az igazságügynek a működése révén olyanok, akik 2008-ban adósodtak el és váltak földönfutókká, most ki lehet lakoltatni az otthonaikból. És ki más tenné ezt, mint a dúsgazdag Rogán Antal? Ki az, aki már kiszemelte ezeknek az embereknek a lakását arra, hogy abból még gazdagabb legyen? - teszi fel a kérdéseket Puzsér.

Csunderlik Péter történész azt emelte ki, hogy ami mindent megmutat a rendszerről, az az, hogy műsorváltoztatással húsvétkor a Super TV2-n a Hajdú Péter-interjút adták le. Nem a vizuális Biblia kell ilyenkor, hanem Varga Judit 2 órás interjúja, a saját, személyes passiója - fogalmazott. Csunderlik szerint Varga nem önszántából ment be Hajdú Péterhez.

Az interjú révén Varga Juditnak “vissza kellett somfordálnia, hogy szolgáljon még 1 vagy 2 kört”, mondja Puzsér. Pedig Varga már nem is politikus, de még mindig fogják valamivel és visszakényszerítik őt, véli. “Amit most a férjed mocskot összehord, azt te fogod eltakarítani, anyuka” - fogalmazott.

Boros Tamás műsorvezető szerint kotraproduktív, hogy ezzel házal most Varga Judit. Elhiszi a bánatát, de a kapcsolódó körítés a valódi áldozatoknak a védekezési lehetőségeit olyan módon gyengíti, hogy az elmondhatatlan és megbocsáthatatlan - tette hozzá. 

A tényleges áldozatok kicsúfolása, amit csinál a kormánypárti média Puzsér szerint. Amikor Varga Juditból, aki felpofozta a férjét, ellenben Magyar nem bántalmazta őt fizikailag, de Vargából akarják legyártani a családon belüli erőszak áldozatát, “ez a tényleges áldozatok kicsúfolása” - mondta. 

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés