Vitézy Dávid: a mostani helyzet nem Budapest érdekeit szolgálja

Belföld
Hirdetés

Sok mindent mérlegel és megtisztelőnek tartja a felkérést a főpolgármesteri posztra - mondta el kérdésre Vitézy Dávid közlekedési szakember a Spirit FM Ökoóra - Klímaszerviz című műsorában. Hangsúlyozta, hogy nem a Fidesz akartán múlik a döntése, és biztos abban, hogy a kormánypárt nem őt fogja felkérni a posztra.

Vitézy Dávid
Vitézy Dávid

Mint fogalmazott, a pártpolitikai kavarás érdekli őt e legkevésbé a budapesti politikából. A kérdés számára inkább az, most van-e itt az idő, hogy sebességváltás történjen Budapest fejlődésében. Úgy látja, olyan leállás van Budapest fejlődésében, amire nagyon régen volt példa - fogalmazott. Példaként hozta fel, hogy nincs egyetlen nagy kötöttpályás beruházás sem folyamatban.

Véleménye szerint mindkét politikai oldal a saját érdekei szerint játssza ki a kártyáit, például amikor Lázár János miniszter “lázítja” a vidékieket Budapest ellen. Szerinte egy ekkora város esetében 10-20 éves fejlesztési víziókkal kellene rendelkezni, de ő most nem ezt látja.

Azt mondta, hogy azt a fajta polgárháborús nyelvezetet, ami a főpolgármester és a kormányzat között van, nagyon nehéz arról beszélni, hogy a villamos-beruházást és a vízcső cseréket milyen megosztásban fogják finanszírozni. Jót tenne Budapestnek, ha a városnak nem az összes szakpolitikai ügye jelenne meg úgy a nyilvánosságban, hogy ez itt az országos nagy ellenzéki projekt - fogalmazott. 

“A város érdekes kéne, hogy első legyen, és a mostani helyzet nem ezt szolgálja” - jelentette ki Vitézy Dávid. Hozzátette, hogy sokszor az országos pártpolitikai helyzet tárgya Budapest.

Szerinte nem fogja megosztani az ellenzéki szavazókat, de nem is akar elmerülni az elemzésekben. Épp ezen kellene túllépni - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés