“Vujicic karrierje akár jó is lehetett volna”

Belföld
Hirdetés

Hi Lőrinc, I love you so much, God bless you - így kezdi Nick Vujicic ausztrál-amerikai motivációs tréner Mészáros Lőrincnek címzett videóüzenetét, amit Várkonyi Andrea tett közzé az Instagramon.

Vujicic megköszönte a milliárdos nagylelkűségét, melynek köszönhetően előadásokat tarthatott határon innen és túl. A végtagok nélkül élő prédikátor az üzenetben sajnálkozásának ad hangot, hogy ittléte alatt személyesen nem tudott találkozni Mészárossal, de Isten áldását küldi neki, és a végén magyarul is elismétli: „szeretlek”. 

Az előadó egyébként az 5. Demográfiai Csúcsra érkezett Magyarországra, ahol a többi között a család fontosságáról beszélt az egybegyűlteknek, de az amerikai közgondolkodással szemben is kritikát fogalmazott meg. Elmondta azt is, szerinte „Magyarország Európa Texasa”, utalva arra, hogy Texas állam számos keresztény intézkedést hoz. Beszédében Orbán Viktort és Novák Katalint a mai világ legbátrabb vezetői közé sorolta, az államfővel pedig az előadás végén közösen imádkozott.

Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában azt mondta: Mészáros Lőrinc a strómanok királya. De mint kifejtette, számára az is új, hogy Nick Vujicic prédikátor, őt eddig motivációs trénerként ismerte.

“Vujicic karrierje akár jó is lehetett volna” - mondta az adásban Szabó Eszter, aki úgy véli, hogy inspiráló is lehetett volna a férfi. Horváth Oszkár szerint Vujicic inspiráló - egyszer. Az viszont számára is újdonság, hogy “ezt a keresztény-konzervatív irányvonalat viszi”. 

Nagyon jól kitalálta Nick Vujicic “az elragadtatásának a megvallását Texas állam iránt meg a putyinista magyar szélsőjobb iránt” - tette hozzá Puzsér hozzáfűzve: “pont aziránt a szélsőjobboldal iránt, amelyik lépten-nyomon taigetoszozik”. 

Szabó Eszter kiemelte, hogy Nick Vujicic molinóin a “never give up”, vagyis “soha ne add fel” szöveg olvasható. Szabó ezt az üzenetet veszélyesnek tartja, ugyanis egyrészt van egy olyan áthallása, miszerint a gyenge feladja, de szerinte sokszor az okos adja fel, mert megváltoztak a körülmények. “Ha nem adod fel, könnyen lehet belőled egy olyan sajnálnivaló személy, aki nem veszi észre, hogy ez a karrierút vagy kapcsolat vagy baráti kapcsolat már nem olyan, amit ápolni kell, hanem elengedni” - sorolta.

A teljes adás itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés