Zsótér Indi Dániel: “Nem nagyon sikerült felnőnöm 33 év alatt”

Belföld
Hirdetés

Zsótér Indi Dániel író, rendező és a Roboraptor egyik alapítója volt az Élőben Jófej című műsor vendége a Spirit FM-en.

Zsótér Indi Dániel
Zsótér Indi Dániel

Azzal, hogy az ember az állatokat humanizálja, az szerinte az egyik legkárosabb dolog mind az állatok, mind az emberek számára, fejtette ki Zsótér Indi Dániel az Élőben Jófej című műsorban a Spirit FM-en. Azzal magyarázta a véleményét, hogy úgy látja: olyan értékeket társítunk ezzel állatokhoz, amely értékeket ők nem vallanak. Szerinte már nyelvi szinten kirekesztjük ezzel őket a saját vadállatiságukból.

Azt is elmondta, hogy a hobbivadászokkal kapcsolatban nem azért “nyílik ki a bicska a zsebében”, mert lelőnek egy állatot, hanem azért, mert rögtön arra gondol, hogyan lehet ennyi kegyetlenség egy emberben, aki azt élvezi, hogy elpusztít egy másik élőlényt? Számára nagyon ijesztő, hogy van, akinek az a sportja, hogy egy másik élőlény életét kioltsa. 

“Nem nagyon sikerült felnőnöm 33 év alatt” - fogalmazott, hozzátéve: a macskatartás óta bizonyos dolgokban felelősebb, figyelmesebb lett. Az állattartás szerinte rövid idő alatt is olyan dolgokat tud behozni az ember életébe, ami a jellemére pozitív hatással van.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés