A furmint ezer arca Szöulban
Blazsovszky Péter egy mesterkurzust tartott Dél-Koreában, amelynek a célja az volt, hogy mélyebb ismereteket lehessen átadni a kintieknek.

Egy olyanfajta modernitással szembesült Blazsovszky Péter, a Magyar Bormarketing Ügynökség boros gasztronómia szakértője Szöulban, ami lenyűgöző volt, ugyanakkor nem dobják sutba a tradíciójukat - hangzott el a Spirit FM Veszik vagy isszák című műsorában.
Európában más borkultúrája van, Ázsia ezzel nem rendelkezik, de nagyon érdeklődőek, nyitottak, tette hozzá Blazsovszky Péter.
Blazsovszky Péter 9 tételes kóstolót vitt Dél-Koreába, és olyan borokat választott, amelyek, ha tetszenek nekik, könnyen elérhetőek legyenek a számukra. A téma a furmint február volt, és meg szerette volna mutatni a magyar sajátosságokat.
Ázsia egy kezdő boros piac, és pont ezért izgalmas - tette hozzá Blazsovszky Péter.
A teljes adást hallgassa vissza itt: