Az MSZP szerint korai a Lánchíd lezárása, a Jobbik szerint gazdasági és kulturális kérdés az autózás

Belföld
Hirdetés

Az autómentes Lánchídról mondta el a véleményét Molnár Zsolt és Brenner Koloman a Spirit FM Partvonal című műsorában, de az is kiderül a beszélgetésből, elmennek-e az ÁSZ-egyeztetésre, illetve kik és miért hívják Orbán Viktort “szankciókirálynak”.

Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója kijelentette a Spirit FM Partvonal című műsorában: a párt elmegy az ÁSZ-tárgyalásra. A megbeszélésre azután kerül sor, hogy kiderült, több mint hárommilliárd forint megfizetésére akarja kötelezni az ellenzéket az Állami Számvevőszék (ÁSZ). “Mi minden jogszabályt betartottunk, ezért magabiztosak vagyunk” - fogalmazott Molnár Zsolt. Ugyanakkor hozzátette, hogy az önkormányzati választások közeledtével nincs illúziójuk, hogy a “politikai megrendelés nem kizárható, sőt, valószínűsíthető”. Az utolsó pillanatig küzdeni fognak, hogy az ÁSZ ne tudja könnyen “rájuk varrni” a bírságot.

“Súlyos csapás lesz ez az ellenzéki pártoknak” - hangsúlyozta az MSZP pártigazgatója, “de nem végzetes”.

A Lánchíddal kapcsolatban Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok képviselője úgy vélekedett, hogy az autósok pártján állnak. Véleményük szerint “természetesen nagyon fontos a környezetszennyezés kérdése”. Az autózás viszont Magyarországon “gazdasági és kulturális” kérdés. “Rossz ízűnek” és “nemzeti konzultáció 2.0”-nak neveztek Karácsony Gergely főpolgármester ezzel kapcsolatos felmérését. Hasonlóan nem ért egyet Karácsony Gergely Lánchíddal kapcsolatos döntésével Molnár Zsolt sem, aki ugyanakkor elismerte, hogy “el kell oda jutni, hogy az autós közlekedés csökkenjen”. De úgy látja, ez egy hosszú folyamat, amihez P+R parkolókra és vonzó tömegközlekedésre lenne előbb szükség. Az pedig, hogy ezek még nem valósultak meg, szerinte “nem Karácsony Gergely hibája”. A szocialista politikus ezt azzal magyarázta, hogy a jelenlegi költségvetés és megszorítások mellett ezt nem lehet biztosítani. Mégis azt mondja: korainak tartja a Lánchíd autómentesítését.

Az MSZP Karácsonyt támogatja, de feltételekkel

Hivatkozás másolása

Molnár Zsolt kiemelte: Karácsony Gergely “kitűnő polgármester”, fogják támogatni, de a Lánchíd vagy a biciklisávok témája a vitás kérdések közé tartozik. “Akkor lenne baj, ha mindenben egyetértenénk”, és bízik abban, hogy Karácsony Gergely “meggyőzhető lesz majd a koalíciós tárgyalások során, hogy talán kicsit lassítsa ezt a típusú közlekedési koncepcióját”. Elmondta azt is, hogy “nem tűnik valószínűnek”, hogy az MSZP kihívót állítson ki Karácsony Gergellyel szemben, hanem támogatni fogják őt. “Ennek lesznek természetesen feltételei”, fűzte hozzá a pártigazgató.

Fontosnak tartja Brenner Koloman, hogy Budapesten, “egy polgári környéken” a Jobbik-Konzervatívok politikája megjeleníthető legyen.

"Szankciókirály"

Hivatkozás másolása

Az EU által tervezett migrációval kapcsolatos reformról Molnár Zsolt határozottan kijelentette: az MSZP nem támogat kötelező kvótát. A Jobbik-Konzervatívok szintén elutasítja a kvótát, illetve az anyagi hozzájárulást is. Az a Fidesz, amely a közös adóforintokból plakátolt, most betelepítik a legtöbb migránst, mondta, Brenner Koloman. Szerinte a Fidesz a migrációval fogja elvonni a figyelmet az “orbáni inflációról”. “Ha van magyar politikus, aki Brüsszel- és aki szanckiópárti, azt Orbán Viktornak hívják, merthogy ő szokta ezeket megszavazni az Európai Tanácsban”, fogalmazott a képviselő hozzátéve, hogy emiatt a magyar miniszterelnököt “szankciókirálynak” is szokták hívni.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés