Bolyki György: “a keresztény produkciók közönsége nem iszik eleget”

Belföld
Hirdetés

A legtöbb klubtulajdonosnak nem éri meg keresztény zenészeket felléptetni, mert nem lesz elég bevétele - vélekedett Bolyki György a Spirit FM Rocktérítő+ műsorában.

Bolyki György
Bolyki György

Bolyki György, a Bolyki Brothers tenoristája elmondta a Spirit FM Rocktérítő+ műsorában, hogy az édesanyjuk zongorát tanított, emiatt alsó tagozatban kötelező volt hangszeren tanulniuk. Ő 7 évesen kezdett el csellózni, az éneklés pedig egyfajta pihenési fázis volt.

Beszélt arról, hogy a legtöbb keresztény könnyűzenész nem akar kitörni a kulturális buborékból, főleg azért, mert az iparág ökölszabályihoz sokan nem szívesen igazodnak. De sok tényezőn nem tudnak változtatni, például egy keresztény produkció nem klubképes, “mert a keresztény produkciók közönsége nem iszik eleget. Tehát nem tudjuk betenni a könnyűzenei klubélet forgásába a produkciókat”, mondta. Hiszen a könnyűzenei élet gyakorlatilag kocsmákban lelhető fel, amely helyekre a közönség inni, bulizni megy, közben pedig van zene is. 

Nem éri meg tehát például egy keresztény rappert felléptetni egy klubban, hiszen az ő közönsége feleannyit sem fog inni. A klub tulajdonosának pedig ez már nem éri meg, az igazi bevétel ugyanis a fogyasztáson van. Örülne annak, ha létre lehetne hozni egy klubot, ahol keresztény zenekaroknak lenne lehetőségük fellépni.

Hozzátette: a keresztény közönség nem kizárólag felhasználja a zenét, hanem befogadó is, átengedik magukon a zenét. A habkönnyű, legprimitívebben megfogalmazott, negatív életérzéseket felhozó dalokat rettenetesen lehet “nyomni”, de egy keresztény tartalmú dalra időt kell szánni, de a keresztény embereknek sincs erre idejük - magyarázta. 

A teljes adást itt nézhetik vissza:

Hirdetés
Hirdetés