Cigányozik Gulyás Gergely a PDSZ szerint

Belföld
Hirdetés

A nyolcadikosok kompetenciamérésének rossz eredményei mögött a PDSZ szerint a covidos időszak is állhatott, ám Gulyás Gergely inkább a vidéki iskolákat és a roma származású diákokat tette felelőssé értük - hangzott el a Spirit FM Partvonal című műsorában.

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely gulyasgergely.hu

Végigsöpört a hír a napokban, hogy lesújtó lett a fiatalok kompetenciamérése. Vagyis a nyolcadikosok 40 százaléka nem érti, hogy mit olvas és nem tudja használni a digitális eszközöket.

A szakértők azt mondják, hogy ezek a gyerekek legfeljebb betanított munkára lesznek képesek. Gulyás Gergely szerint a romlás oka a vidéki településeken nagyobb arányban tanuló roma származású gyerekek száma lehet - ám ezt nem mindenki gondolja így.

Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja a Partvonal című műsorban a Spirit FM-en azt mondta, hogy Gulyás Gergely nyilatkozata áldozathibáztatás és cigányozás. Hozzátette, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyáltalán nem tért ki arra, hogy ténylegesen mi lehet az ügy hátterében.

A PDSZ úgy látja, hogy több minden állhat az eredmények hátterében: a covidos időszak, amikor “nyilvánvaló, hogy nem lehetett megfelelő az oktatás minősége”, de az is az oka lehet, hogy most először történt digitálisan a mérés.

Gulyás Gergely indokaira azt mondta Nagy Erzsébet, hogy “egészen elképesztő magyarázat”, és szerinte ez azt mutatja, hogy “az ő valóságismeretük a nullával egyenlő”.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Hirdetés
Hirdetés