Sosem találná ki, miért gyalogolja át a fél világot a kanadai milliárdos

Belföld
Hirdetés

Egy kanadai üzletember, Craig Cohon végiggyalogol Londontól Isztambulig, hogy ezzel is törlesszen korábbi élete szén-dioxid kibocsátásáért. A milliárdos férfi csütörtök reggel mesélt vállalásáról a Spirit FM vendégeként.

Craig Cohon kanadai üzletember, aki a Coca-Cola egyik igazgatósági tagja volt. Nem olyan régen ébredt rá arra, hogy szeretne visszaadni a Földnek valamennyit abból, amit kapott. Rájött, hogy lehet tenni a karbonsemlegességért, és azóta gyakorlatilag főállásban ezzel foglalkozik.

Cohon csütörtök reggel éppen Gyermely környékéről jelentkezett be, sétáját az interjú ideje alatt sem függesztette fel.

A milliárdos férfi a Spirit FM Aktuál című műsorában elmondta, hogy a legnagyobb kihívása eddig az volt, hogy elsétáljon Londontól Budapestig.

Magyarország fantasztikus, harmadik napja gyalogolok itt, és nagyon jók a tapasztalataim. Ha bárki látna engem itt gyalogolni, bárki bátran csatlakozhat hozzám egy kiadós sétára, beszélgetésre

- mondta Craig Cohon.

Mint kiderült, vannak, akik mellé szegődnek, előfordult, hogy egy nagymama csatlakozott hozzá és kapott tőle savanyúságot. De volt, hogy fiatal fiúkkal beszélgetett fociról, de polgármesterekkel, aktivistákkal is beszélgetett séta közben a klímaváltozásról és annak hatásairól. 

“Üzletemberként hosszú időn át utazgattam világszerte, és ezek az utazások rengeteg szén-dioxidot termeltek. Egy ideje elkezdett foglalkoztatni, hogyan lehet ezt a klímaváltozásban jelentős szerepet játszó szén-dioxidot kivonni a légkörből. Ez adta az ötletet, hogy egy hosszú sétát tegyek Európán keresztül” - fogalmazott a milliárdos. Hozzátette, hogy úgy érzi, ezzel a vállalással tartozik a Földnek.

Craig Cohon egy nap átlagosan 30-35 kilométert tesz meg, és éppen ma 95. napja kezdte meg a sétáját. A tervek szerint április 15-én hagyja el Magyarországot a szerb határnál.

A kanadai üzletember június 4-én érkezik meg Isztambulba, de mint mondja, ez nem a vége, hanem a kezdete lesz a kampányának, és mindenkit arra buzdít, hogy tegyen a klímaváltozás ellen.

A gyaloglás részleteit a walkitback.org oldalon lehet követni.

Hirdetés
Hirdetés