Csak gyerekfelügyeletre jó a státusztörvény a szakértő szerint

Belföld
Hirdetés

Szinte szitokszó lett a státusztörvény. Sokan az oktatás összeomlásától tartanak, vagy attól, hogy a tanárok tömegesen fognak felmondani. Mekkora a baj? Erről is beszélt Lannert Judit oktatáskutató a Spirit FM Partvonal című műsorában.

A törvény megpróbálja kezelni a tanárhiányt olyan módon, ahogyan az a kormány számára kényelmes. Például mobilabbá teszi a pedagógusokat, az utazási kereteket fellazítja - sorolta Lannert Judit oktatáskutató a Spirit FM Partvonal című műsorában. 

Hozzátette, hogy szerinte az a legnagyobb baj a státusztörvénnyel, hogy mindezek mellett nem látszik a kompenzáció része. A törvény csak azt a problémát “kezeli”, hogy a napi problémákkal megküzdjön a tankerület, hosszabb távú megoldást a törvénytől “semmiképpen se reméljünk”, fogalmazott Lannert Judit.

Elmondta, hogy a törvény minőségileg csak rontja a rendszert. Úgy látja, a friss jogszabály gyerekfelügyeletként kezeli az oktatást, és ez a felügyelet a következő tanévben is meg lesz oldva. Hogy pontosan ki megy be az órára és mit fog tanítani, milyen színvonalon, azt nem tudni - magyarázta a szakértő. Amit biztosnak tart, hogy a gyerek ott lesz az iskolában és a szülők dolgozhatnak. “Körülbelül ennyit ígér ez a törvény” - tette hozzá.

A teljes adás ide kattintva hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés