Deutsch Tamás: Nem osztottak lapot az Európai Parlamentnek, ez csak egy hőzöngés volt

Nemzetközi
Hirdetés

Hétfőn ismét a Magyarországnak járó uniós forrásokról, és annak visszatartásáról vitáztak a képviselők az Európai Parlamentben. A vita során pró és kontra is elhangzottak érvek amellett, hogy elégségesek-e azok a vállalások, amelyet a magyar kormány tett az Európai Bizottság felé az uniós pénzekért cserébe. 

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában azt nyilatkozta a hétfői vitával kapcsolatban, hogy amióta 2019-ben megalakult az új EP, már tizenegyedik alkalommal volt szó Magyarországról, miközben koronavírus-járvány, illegális migrációs nyomás, háború és energiaválság is terheli a tagállamok polgárait. 

"Az európai baloldalnak mindig van ideje és ereje arra, hogy a Magyarországgal kapcsolatos, hosszú évek óta hangoztatott hazugságait évről évre elmondja."

Deutsch úgy látja, az Európai Bizottság képviselője tárgyszerűen szólalt meg a vitában, aki elmondta, hogy 17 pontban állapodtak meg a magyar kormánnyal, és ha ezeket a vállalásokat ők teljesítik, akkor azzal eloszlatják a Bizottság fenntartásait. A kormánypárti EP-képviselő szerint tehát nincs akadálya annak, hogy megkapja Magyarország a nekünk járó uniós pénzeket, hiszen a magunk részéről minden vállalást teljesítettünk. 

Ahogy arra Deutsch Tamás is felhívta a figyelmet, az Európai Parlamentben zajló vita nem befolyásolhatja ezt a dolgot, hiszen az EP-nek nincs is döntési jogköre az uniós források felett. A kormánypárti EP-képviselő úgy fogalmazott, hogy:

"Nem osztottak lapot az Európai Parlamentnek. Ez egy politikai hőzöngés, ami tegnap volt."

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés