Dobrev Klára szerint ebben az évben már nem fog uniós pénz érkezni Magyarországra

Belföld
Hirdetés
Fotó: Spirit FM

Az árnyékkormány vezetője azt nem tartja kizártnak, hogy elvi megállapodás szülessen az Európai Unió és Magyarország között.

Nem változott az elmúlt 20 évben, az állampolgárok túlnyomó többsége szerint Magyarország helye az Európai Unióban és a NATO-ban van. A veszélyt a kormány jelenti, amit minden nap tapasztalunk – erről Dobrev Klára beszélt a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában. A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának vezetője szerint egy bizalmi viszonyt feltételez az, hogy Magyarország egy közösséghez – az EU-hoz vagy a NATO-hoz – tartozik, ami azért kell, hogy utána a magyarok érdekeit lehessen képviselni. 

"Az elmúlt évek orbáni politikája oda vezetett, hogy a magyar kormányfő nem tényező Európában."

 – fogalmazott. 

Úgy látja, hogy a magyar álláspontot senki nem tudja képviselni uniós szinten, mert már „legyintenek Orbánra”. Dobrev szégyennek nevezte azt, hogy mi vagyunk az utolsók, akik nem ratifikálták még Svédország és Finnország NATO-csatlakozását.

Helyreállítási alap

Hivatkozás másolása

Szerinte bármit is mond Navracsics Tibor, ebben az évben már nem fog pénz érkezni Magyarországra.

Nem tartja kizártnak, hogy még idén lehet elvi megállapodás a hétéves büdzsé és a helyreállítási alap ügyében. De abban biztos, hogy belátható időn belül pénz nem fog érkezni. Lehetségesnek tartja, hogy a helyreállítási alapból Magyarországnak szánt pénztől elesik a kormány, ha Orbán nem hajlandó érdemben változtatni a hatalomgyakorlási módszerein.

"Kipucolták a helyet a megújuló energiaforrásoknak, hogy helyet csináljanak Paks 2-nek. Szerintem történelmi bűnt követtek el, és ennek most Magyarország issza meg az árát" – fogalmazott az árnyékkormány vezetője. 

Dobrev szerint még azok is, akik atomenergia pártiak, azok is egyetértenek abban, hogy ebben a konstrukcióban Paks 2-t megépíteni, egy nagyon drága orosz hitelből, nem feltétlenül biztonságos orosz technológiával, egy öngyilkosság.

Az ellenzéki politikus kijelentette, bizos abban, hogy ebben a formájában nem valósul meg a beruházás. Mint mondta, már a háború kitörése előtt is jelentős csúszásban volt Paks 2, és még mindig a közelében sem járnak annak, hogy készen legyen, amire a szankciók még pluszban rátettek egy lapáttal. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés