Durván visszaszólt Deutsch Tamásnak a Transparency jogi igazgatója: "hol cuccol? Biztos jó anyagot szerzett"

Belföld
Hirdetés

A Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV-ben nemrég arról beszélt: a Transparency International a világ legkorruptabb szervezete. Ligeti Miklós jogi igazgató most a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: szerinte Deutsch Tamás valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt fogalmazhatott így.

"Ha él még olyan szerekkel, amelyekkel nem illik élni, vagy jogszabály is tiltja, akkor megkérdezném Deutsch Tamást, hogy ő hol cuccol, mert biztos valami nagyon jó anyagot szerzett" - mondta a Transparency International jogi igazgatója.

Bízik abban, hogy egyszer még eljutunk odáig, hogy a kormányzat "értelmes reakciókat próbál magából kicsikarni". Mint mondta, a kormányoldal 2016-ig még szóba állt a szervezettel, eljöttek a konferenciákra, magas szinten jelentek meg, vitáztak, szakmai alapon igyekeztek cáfolni a Transparency állításait, de "elgurult a gyógyszer" - mondta.

Hangsúlyozta: az éves bevételük nagyjából 10-11 százaléka érkezik olyan szervezetektől pályázati alapon, amelyen Soros Györgyhöz köthetők, de a források zöme az EU-tól származik, szintén pályázati alapon. Mint mondta, nem azért olyan Magyarország korrupciós térképe, amilyen, mert a Transparencyt Soros György támogatja vagy nem támogatja, hanem azért, mert durván súlyosak a korrupciós kockázatot.

Úgy fogalmazott: Deutsch Tamás reakcióját az váltotta ki, hogy a szervezet felmérése szerint 2022-ben Magyarország bizonyult az Európai Unió legkorruptabb tagállamának. 

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés