Egyetemistákat is megcéloz a honvédség új kampánya

Belföld
Hirdetés

Szeretem, megvédem! - ezzel a mottóval indított toborzó kampányt a Magyar Honvédség a hét területvédelmi ezredhez. A Spirit FM Katonadolog című műsorában elhangzott, hogy kiemelt célcsoportként az egyetemistákat, vadászokat és a roma közösség tagjait akarják megszólítani a kampánnyal. Vogyerák Anikó Dr. Drót László, dandártábornokkal, Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnokával és Havasi Gergővel, a Dombay Miksa 4. területvédelmi ezred szakaszvezetőjével beszélgetett.

18 és 55 éves kor között bárkit vár a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékos állományába – mondta Dr. Drót László dandártábornok, Magyar Honvédség Területvédelmi Erők Parancsnokságának parancsnoka a Spirit FM Katonadolog című műsorában. Drót László dandártábornok elmondta: célcsoportokat jelöltek meg, konkrét elképzeléseik vannak arról, kiket várnak a területvédelmi tartalékosok közé.

„Nagyon szeretnénk az egyetemistákat a területvédelmi tartalékos rendszerben aktívan foglalkoztatni, de ide mondhatnám a roma közösséget, illetve a vadászokat is.”

A jelentkezők tanulnak harcászati alapisereteket, lövészetet, robbantást elméletben és gyakorlatban, tereptant, illetve térképészetet. Havasi Gergő, a Dombay Miksa 4. területvédelmi ezred szakaszvezetője azt mondta: az elméletet a képzés során átültetik a gyakorlatba.

„Amíg tartalékos állományban vagyunk és várakozunk, egy évente hétnapos kötelező jelenlétet kell teljesítenünk, illetve egy 15 napos szinten tartó képzésen kell részt vennünk, hogy az aktuális behívás esetén naprakészen és készségszinten tudjunk reagálni és válaszolni arra a feladatra, amit kapunk.”

Ha valaki tartalékos katonának jelentkezik, minden további nélkül átkerülhet a hivatásos állományba is.

Hirdetés
Hirdetés