Fekete Giorgio: kár lenne mindent a politikára fogni

Belföld
Hirdetés

A Carson Coma frontembere a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorának vendége volt, ahol arról is mesélt Pajor Tamásnak, mikor kezdődött a "zenei ébredése", vagy hogy mit jelent a bűn a Bőrönd című dalban.

Olaszországban született, édesapja egy diákprogramon keresztül ismerkedett meg édesanyjával. Hétéves volt, amikor családja Magyarországra költözött, akkor kellett igazán megtanulnia a magyar nyelvet.

Mint mondta, visszatérő elem, hogy tervezgetnek, aztán megdöbbennek, hogy a terveik milyen hamar sikerülnek. Szerinte ebben szerencse és kemény munka is van. Úgy fogalmazott a zenekaron belüli dinamikáról, hogy teljesen egómentes a dolog, sosem gondolt úgy az együttesre, hogy "Fekete Giorgio és a Carson Coma.

Szerinte nincs olyan ember, aki nem szereti a zenét, ez kiirthatatlan, akkor is, ha az ember P.Mobil-fan és ha Vivaldi-fan.

Sok produkciónál érzi azt, hogy bárcsak inkább az lett volna, ha az embernek van annyi önismerete, hogy belátja: neki sem megy minden, ezért mondjuk egy-egy feladatot kiad másnak. Nagyon sokszor előfordul, hogy egy előadó személyes élete, privát szférája leuralja azt a "terméket", amit ő előállít - fogalmazott. 

Fekete Giorgio szerint neki kimaradt 11-12 évesen az, amikor az ember elkezdi felfedezni magának a Quimbyt, a 30Y-t - elsősorban talán nyelvi akadályok miatt, és mert az iskolában nem talált ilyen közeget. Édesapjának viszont volt otthon kazettagyűjteménye, akkor kezdődött a "zenei ébredése". A szövegek iránti érdeklődése elmondása szerint később eltűnt, és nagyjából a Carson Coma indulásakor tért vissza. A Neurotic-lemezeket ma is bárhonnan el tudná énekelni - tette hozzá.

Mint mondta, szerinte sokan úgy állnak hozzá, hogy az egész világ rossz, és annyit tehet azért, hogy elviselhető legyen, hogy "a saját kis sarkát kicsinosítja". Ugyanakkor úgy látja, kár lenne mindent a politikára fogni. 

A beszélgetés során kitért a Bőrönd című dalra is. "A bűn szó itt annyit jelent az én értelmezésemben, hogy valami, ami a saját értékrendemmel nem egyezik, és sajnálom, hogy megtettem" - mondta.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés