Feszültséget szül a fiatalok adókedvezménye?

Belföld
Hirdetés

Az elmúlt években elég magas volt az infláció, a versenyszférában és a közszférában is nagyon nehezen tudták ezt a bérek lekövetni - mondta el a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában Dénes Rajmund, a Humán Centrum cégcsoport igazgatója. Ebből adódóan a reálbérek csökkentek.

A 25 év alatti fiataloknál 2022 januárja óta lehetővé tette a kormány, hogy személyi jövedelemadót ne kelljen fizetni a bérük után, ami bérfeszültséget okozhat, ha bekerülnek egy munkakörnyezetbe. Ezt a szakértő szerint vagy úgy lehet kezelni, hogy meg kell beszélni a munkatársakkal, hogy amíg egy főállásúnál van plusz szabadság, vagy gyerekek utáni adókedvezmény, addig a fiataloknál ez a kedvezmény van. Utána pedig ez visszacsökken, amit szintén kezelni kell.

A fiatalok 2-3 évente szeretnek munkahelyet váltani, minél előbb szeretnének karriert építeni. Nekik ráadásul legalább annyira fontos a rugalmas munkavégzési lehetőség, mint a versenyképes bér.

Arra pedig felhívta a figyelmet, hogy meg kell tanítani a fiataloknak, hogy nem kell mindent elhinni, ami az interneten van, és nem az internetnek kell élni, hanem a való világnak. De összességében a mostani fiatalok talpraesettek és nagyon tudatosak.

A teljes adás itt visszahllgatható:

Hirdetés
Hirdetés
Címkék: