Gémesi Magyarral tárgyalt, Vitézy visszahozná a régi Budapest-zászlót

Belföld
Hirdetés

Gödöllő polgármestere és Vitézy Dávid voltak a Spirit FM Nagykép című műsorának a vendégei.

Vitézy Dávid
Vitézy Dávid

Gödöllő polgármestere, Gémesi György elmondta, hogy városi polgármesterek között ő az, aki a legrégebb óta a posztján van - 1990 óta. A Spirit FM Nagykép című műsorában hangsúlyozta, hogy pártokkal az idei választás során sem köt megállapodást, ennek pedig az az oka, hogy nem gondolja, hogy a pártcsatározásokat be kellene vinni Gödöllőre. Rengeteg dolog, feladat van, és viszonylag nyugodt a város, amit szeretne fenntartani.

“Sosem a pártközpontban mondták el nekem, mit kell tennem” - fogalmazott. Felidézte, hogy a pályafutását a Magyar Demokrata Fórum színeiben kezdte, 1994 óta pedig a Lokálpatrióta Klub jelöltje. Hozzátette, hogy amikor országgyűlési képviselő volt, nem tudott teljesen pártfüggetlen maradni, de sosem a “pártközpontból” kapott utasításokat. Emlékeztetett, hogy 2016-ban alapított egy pártot is, Új Kezdet néven.

Gémesi György elárulta, hogy amikor Magyar Péter pártot keresett, vele is egyeztetett, de Gémesi végül nem szerette volna, ha Magyarral összekapcsolják a nevét. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte a Fidesz-média támadásba lendült volna, hogy Magyar az ő pártja (ami mint mondta, nem az övé, de “van rálátása”) segítségével akarja megbuktatni a kormányt. “Na én ebbe nem szeretnék belemenni, semmilyen formában” - szögezte le. A lokalitásra koncentrál, neki ez a feladata, nem szeretett volna belekeveredni más dolgokba, függetlenül attól, hogy mit néz és mit nem néz szimpátiával - tette hozzá. 

Kérdésre elárulta a polgármester, hogy Magyar Péterrel egyszer találkoztak személyesen. A találkozóról annyit mondott, hogy Magyar Péter érdeklődött a párt iránt, Gémesi pedig megmondta, kik a vezetői, “ennyi történt”. Mint mondja, “normális” hangulatú beszélgetés volt. Azokat az értesüléseket visszautasította, hogy Magyar fenyegetőzött volna, “ilyen nem történt” - jelentette ki.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt azt mondta, hogy sok pozitív visszajelzést kap, mind a szakmai szférából, mind az utca emberétől. Úgy gondolja, lesz majd jelölti vita, állítólag többen már szervezkednek is, és azt mondta, Karácsony Gergely is benne lesz a vitában.

Elmondta, hogy igyekszik, hogy a kampány ne arról szóljon, hogy a jó és rossz országos politikai küzdelmét beimportálják Budapestre. Szeretné, ha nem pártpolitikai csatatérré változna a város, hanem szakpolitikai programot akar bemutatni már most pénteken, és szeretne erről vitázni.

Vitézy úgy fogalmazott: Karácsony Gergely nem teljesítette az ígéreteinek a zömét. Azt is elmondta, hogy 5 évvel ezelőtt ő maga is Karácsonyra szavazott, bízva abban, hogy egy friss, zöld szemléletet hoz, és dinamizálja Tarlós István “eléggé elfáradt” utolsó ciklusa után Budapestet. “Ez nem történt meg, ez nem vált be” - tette hozzá. 

A budapesti történelmi zászló a városegyesítés jelképe - mondta. “Amit aztán az államszocializmus évtizedeiben veszített el Budapest, szerintem helyes döntés volt a rendszerváltás után helyreállítani” - fogalmazott. Kicsinyesnek nevezte, hogy a Demszky-korszak megtagadásaként eltörölték, és helyette nem lett új szimbólum. 

Úgy látja, Budapest sokszínűségét meg kellene jeleníteni zászlóként, és vissza kellene állítani a történelmi zászlót.

Hirdetés
Hirdetés