Gyöngyösi Orbánról: “Csicska miniszterelnök”

Belföld
Hirdetés

Sem európai pártfrakciója, sem szövetségese, se tekintélye, sem szava sincs Európában Orbán Viktornak - írja közösségi oldalán Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Miként látja a párt David Pressman sajtótájékozatóját? A politikus ezekről is beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában péntek délelőtt.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke elmondta, hogy az elhíresült, David Pressman amerikai nagykövet által megtartott Széder-est után írt egy posztot a közösségi oldalán, amiben elhatárolódott a 11 évvel ezelőtti mondataitól (amikor a parlamenti felszólalásában azt vetette fel Gyöngyösi, hogy listázni kellene a zsidó származású, nemzetbiztonságilag kockázatot jelentő politikusokat - a szerk.), és bocsánatot kér emiatt. “Úgy értékelem, hogy ezzel ezt a történetet le lehet zárni” - fogalmazott Gyöngyösi a Spirit FM Aktuál című műsorában. Az esetről az Önkényes Mérvadóban is volt beszélgetés.

A Jobbik-Konzervatív elnöke szerint nem igaz, hogy ne működnének a szankciók, és hogy nem véletlen, hogy Magyarország épp azután hátrált ki a Nemzetközi Beruházási Bank mögül, hogy Pressman bejelentette, hogy a kémbank is felkerült az amerikai szankciós listára. A politikus úgy fogalmazott, nyilván az sem véletlen, hogy csak azután jelentette be a kormány, hogy támogatja Finnország NATO-csatlakozását, miután Törökország bejelentette ugyanezt. 

Látszik, hogy ebben az esetben a miniszterelnök a törököknek a csicskája, a másik esetben pedig a szankcióknak enged, nem pedig saját elhatározásból dönt… Ez egy teljes függésben lévő, csicska miniszterelnök. Erre nagyon nehéz mást mondani

- mondta Gyöngyösi.

Az orosz narratívát teljes mértékben elsajátította a magyar kormányzat, és valamiért ragaszkodik hozzá - vélekedik Gyöngyösi.

“Háborúban vagyunk azzal, hogy a NATO elkötelezte magát Ukrajna mellett és Ukrajnát támogatja ebben a konfliktusban” - fogalmazott a politikus. Hozzátette, Magyarország ennek a szövetségnek a részese, így nem lehetne kérdés, hogy országunk melyik oldalon álljon.

Úgy gondolja Gyöngyösi, hogy Orbán Viktor elmúlt évekbeli tettei azt igazolják, hogy a magyar miniszterelnök egy

két lábon járó orosz ügynök

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés