Gyurcsány bejelentette: 2024-ben Vadai Ágnes EP-képviselőjelölt lesz

Belföld
Hirdetés

A DK EP-listájának első három helye már megvan, a negyedik helytől viszont nyitott a lista – jelentette be a párt elnöke a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában.

A DK brüsszeli delegációjának két meghatározó embere Dobrev Klára és Molnár Csaba, ők fogják előterjeszteni a párt 2024-es EP-listájára vonatkozó javaslatot is, amit Gyurcsány Ferenc a maga részéről támogatni fog. A Demokratikus Koalíció elnöke erről a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorának felvételén beszélt kedden.

Gyurcsány Ferenc ezt arra a kérdésre válaszolta, amely arra vonatkozott, hogy lesz-e megállapodás a DK és az MSZP-ből távozott Ujhelyi István, illetve az általa vezetett Esély Mozgalom között a 2024-es EP-választás előtt.

A DK elnöke azt is elmondta: Ujhelyi Istvánt is tájékoztatta arról, hogy Dobrev és Molnár Csaba előterjesztésén fog múlni, hogyan fog kinézni a Demokratikus Koalíció EP-listája.

Gyurcsány Ferenc a műsorban bejelentette, a DK EP-listájának első három helyén Dobrev Klára, Molnár Csaba és Vadai Ágnes fog állni. Majd arról beszélt, Vadai Ágnes régóta szeretett volna már Brüsszelbe menni, és erre most lehetősége lesz. A negyedik helytől viszont nyitott a lista, semmilyen döntés és elköteleződés nincs ezzel kapcsolatban. A DK elnöke úgy gondolja, 2024-ben a 2019-es négynél több EP-képviselője lesz a pártnak.

A teljes beszélgetést pénteken a Spirit FM Youtube-csatornáján tekintheti meg.

Hirdetés
Hirdetés