Ezeken az autópályákon lesz felújítás jövőre

Belföld
Hirdetés

A Spirit FM Aktuál című műsor vendége volt Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

A beszélgetés során felhívta a lakosság figyelmét az ünnepi közlekedés veszélyeire, valamint tájékoztatta a hallgatókat arról, ők miként készülnek erre az időszakra.

Az interjú során kitértek a jövőben várható fejlesztésekre. Az igazgató megjegyezte: a gazdasági helyzet náluk is érezhető, de a Magyar Állammal kötött szerződésükben vállaltakat ellátják, így a fejlesztési terveik közül sok területen indulnak meg a beruházások, mert a Lázár János miniszter által bejelentett beruházási stop őket nem érintik.

Friss információjuk alapján elmondta: jövőre több száz helyszínen lesznek szintre hozási munkálatok, közel 400 kilométer hosszúságban.

„Ez azt jelenti, hogy ahol kell a burkolatnak a felső rétegét, de ahol szükséges az alsó vagy szerkezeti rétegét is megbontjuk és felújítjuk az autópályáknak. Ez főként az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályákat érinti. Ezek a felújítások tulajdonképpen nem önmagukban fontosak, hanem azért is, mert később, amikor a fejlesztésekhez szükséges tervezéssel elkészülünk, akkor a bővítések miatt ezeket az útszakaszokat már úgy kell most a szintre hozásnál elkészítenünk, hogy arra rá lehessen terelni a forgalmat. Emellett 200 hídnak a dilatációját is rendbe tesszük a jövő évtől kezdődően, és nagyjából 50-60 olyan csomópontunk van, ahol vagy megcsúszott a rézsű, és azt is rendbe kell tenni, vagy pedig a vízelvezető hálózatokat kell kevésbé látványos, de nagyon fontos balesetmegelőzési és műszaki szempontok szerint megújítanunk.”

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés