Karácsony Gergely helyettese azt állítja: amerikai stílusú tanácsadók rontották meg a magyar politikát

Belföld
Hirdetés
Fotó: Magyar Szocialista Párt, Facebook.com

Komoly szerepe volt az amerikai stílusú politikai tanácsadóknak abban, hogy a magyar politika stílusa megváltozott, és a rivális szereplők nem értenek szót egymással. Erről Tüttő Kata főpolgármester-helyettes beszélt a Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorában.

Nem volt triviális, hogy 16 éves lányként a szocialista pártba lépett be. Többek között erről beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorában. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes útja azért vezetett mégis a szocialista pártba, mert kisgyerek kora óta feminista volt. Ennek háttere, hogy azért nem ment természettudományos pályára, mert azt mondták neki, hogy ez nem nőknek való pálya. Végül – emlékezett vissza – az MSZP adta meg azt a tapasztalatot, hogy nem eltanácsolták azért, mert nő, hanem azt mondták neki, hogy gyere, várunk.

A szocialista főpolgármester-helyettes szülei SZDSZ-szavazók voltak, hozzá pedig generációsan a Fidesz állt volna közelebb, de fel se merült benne, hogy akár az SZDSZ-hez, akár a Fideszhez csatlakozzon. Egyértelmű volt az MSZP, többek között azért, mert a legnagyobb közösségi élet az MSZP-ben volt, amely körül a '90-es években egy több mint tízezres baloldali ifjúsági közösség működött.

Tüttő Kata felidézte: pályája kezdetén a magyar politika máshogy működött, mint ma, a fővárosban a különböző pártokhoz tartozó politikusok üléstermen kívül szót értettek egymással. Volt egy normalitás – idézte fel a főpolgármester-helyettes. Szerinte a Fidesz és az MSZP ott követte el a hibát, hogy elkezdtek amerikai stílusú tanácsadókat alkalmazni. Az amerikai politika alapja a stabil, átjárhatatlan szavazótáborok léte, amelyek között mély, átjárhatatlan árok van. Mára a magyar pártrendszer is hasonlóan működik – mondta Tüttő Kata.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés