Leggazdagabb magyarok: 2000 milliárd forint köthető NER-közeli emberekhez

Belföld
Hirdetés

Elkészült a friss lista a 100 leggazdagabb magyarról, a Spirit FM Több-Kevesebb vendége a témában Szakonyi Péter főszerkesztő volt. 

A kiadvány szerint 2014-ben Mészáros Lőrincnek 7,7 milliárd forint volt a vagyona, míg most ez 1000 milliárd forint a becslések szerint. “Döbbenetes” - fogalmazott Rónai Egon.

Szakonyi Péter hozzátette, hogy a G7 kiszámolta, hogy 2015-ben a szorosan NER-hez kötődő üzletemberek vagyona 50 milliárd forintot tett ki (ez javarészt Simicska Lajoshoz volt köthető), míg az idei számok alapján 6 emberhez 2000 milliárd forint tartozott.

Az adásban szóba került a Magyar Bankholding is, ami Mészáros Lőrinc 40 százalékos tulajdonában van. Ennek a pénzintézetnek a piaci értéke 2400 milliárd forint. Ez a bankcsoport tavaly 340 milliárd forint feletti profitot ért el. Még hozzá lehet tenni az Opus nevű cégcsoportot, ami több tucat céget tartalmaz, aminek a részvényárfolyama tavaly háromszoros árat ért el. 

Kérdésre elmondta Szakonyi Péter, hogy nehéz meghatározni a Magyarországon kívüli vagyont. Hiszen a külföldi cégeknek kis része van integrálva a magyarba.

A leggazdagabb cseh olyan vagyonnal rendelkezik, mint a magyar lista első 10 helyezettje, mondta Szakonyi Péter. Hozzátette, hogy a magyar piac kicsi, és van értelme külföldre menni, terjeszkedni. 

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés