Lobó-Szalóky Lázár: 14 éves voltam, amikor először droggal kínáltak

Belföld
Hirdetés

A Dirty Slippers frontembere a Spirit FM Rocktérítő+ című műsorában arról mesélt Pajor Tamásnak: az önpusztító életmódnak csak két kimenetele lehet, vagy leáll az ember, vagy rámegy az élete, éppen ezért ő sosem szeretett volna ehhez a körhöz tartozni.

Az énekes hangsúlyozta: távol áll tőlük az a szemlélet, amelyet sokan a zenei élet sajátjának mondanak, és amelynek része például a függőség vagy a párkapcsolati hűtlenség.

"14 éves voltam, amikor először megkínáltak egyébként kokainnal és heroinnal, és azóta sem fogadtam el" - mondta.

Lobó-Szalóky Lázár szerint mindenki meg tudja választani, melyik körhöz szeretne tartozni. Ennek csak két kimenetele lehet, vagy leáll, mint ahogy azt Billy Joe Armstrong, a Green Day énekese tette, vagy rámegy az élete, mint Kurt Cobainé.

A Rendetlen gyerek

Hivatkozás másolása

Az együttes egyik legnépszerűbb dala a Rendetlen gyerek, ennek hátteréről is mesélt az énekes. Mint mondta, azt a szövegrészt, miszerint a sors gyakran visszavesz dolgokat, amelyeket korábban "ingyen" adott, a Dirty Slippers néhány évvel ezelőtti időszaka ihlette. 

Lobó-Szalóky Lázár felidézte: 2019-ben elkezdtek egyre többet szerepelni a médiában, egyre többet koncerteztek, viszont 2020-ban ő átesett egy műtéten, márciusban pedig a koronavírus-járvány miatt lezárták az országot, és egyszerre vagy 70 koncertjüket mondták le.

Ekkor a tehetetlenség érzése uralkodott el rajtuk, ebben az időben a zenekarral külön is váltak. Végül a saját gyerekszobájából átalakított stúdióban készült el a Vársz valahol című lemez, amelyen a Rendetlen gyerek is helyet kapott.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg:

Hirdetés
Hirdetés