Lovasi András: “Írtam egy dalt róla, de nem lett túl jó”

Belföld
Hirdetés

Istenélményről, állampolgári jogokról, társadalmi szolidaritásról is beszélt Lovasi András a Spirit FM-en az Élőben Jófej című műsorban.

Lovasi András
Lovasi András

Lovasi András tizenévesen már hitt abban, hogy valami “Isten-szerű dolog” létezik, a húszas éveiben pedig elsöprő Istenélménye volt. Ezt erős és intenzív érzésként írja le, de nehéz róla beszélnie. “Írtam egy dalt róla, de nem lett túl jó dal” - fogalmazott ezzel kapcsolatban a Spirit FM Élőben Jófej című műsorában. Mint mondja, megérezte a végtelen, az abszolút szeretetet.

“Feudális viszony van az orvos és a páciensek között” - fogalmazott Lovasi András azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon az emberek, mint állampolgárok alacsonyabb rendbe tartoznak, ha közszolgáltatásról van szó. “Nem tudjuk, hogy milyen jogaink vannak, nem tudjuk, hogy mit lehet, nem vagyunk hozzászoktatva ahhoz, hogy ‘ez nekem jár’”, legyen szó akár az államról, akár az önkormányzatról.

A társadalmi szolidaritás szerinte teljesen hiányzik belőlünk, “karácsonykor bablevest adunk a szegényeknek”, de ezen kívül szerinte nem látható társadalmi felelősségvállalás sem az elitben, sem az alsóbb rétegekben.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg:

Hirdetés
Hirdetés