Lovasi András: nem lehet állandóan boldognak lenni

Belföld
Hirdetés

A művészet az ember egyik leglényegibb, legérdekesebb része, amiről nehéz beszélni, mondta Lovasi András a Spirit FM-en az Élőben Jófej című műsorban. 

Lovasi András
Lovasi András

Úgy gondolja, az emberi agy folyamatos gondolatkísérletei “rettenetesen sok kárt okoznak”. Példának hozta fel, hogy amikor áll a színpadon, akkor néha olyan gondolatok jönnek elő, hogy úgyis el fogja rontani, úgyse fog az eszébe jutni a dallam, stb. “Ez nagyon kontraproduktív”, fogalmazott, és azt is elárulta Lovasi András, hogy azért játszik sokszor csukott szemmel, hogy annyival kevesebb inger érje és ne kalandozzanak el a gondolatai. 

“Ezeket a fölösleges kapacitásokat meg kell tanulni kezelni” - mondta Lovasi. A kétség fontos tevékenysége az embernek, és “bizonyos értelemben bizonytalanságban kell tartani magunkat”, “nem lehet állandóan boldognak lenni”, tette hozzá az énekes-dalszerző. 

A popkultúra abban is fontos változást hozott az emberek életébe, hogy például ma már anélkül is elő lehet állítani a zenét, hogy “bármiféle közöd lenne mondjuk a hangszeres játékhoz, vagy a hangjegyekhez”, sokszor elég a jó fül egy monitor és egy megfelelő szoftver. Ugyanakkor érdekes folyamatnak látja: egyszerre a észrevenni ebben a beavatás hiányát, másrészt pedig egyfajta “kodályi álom” megvalósulását, hiszen a zene tényleg mindenkié lett.

A teljes beszélgetés itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés