A Jobbik alelnöke sajnálja, hogy az idei évben leginkább a belső konfliktusaikkal foglalkoztak és nem a választók problémáival

Belföld
Hirdetés
Fotó: Lukács László György, Facebook.com

Az év végéhez közeledve Lukács László György, a Jobbik alelnöke értékelte a Spirit FM Aktuál című műsorában az elmúlt időszak történéseit és pártja helyzetét. 

Mozgalmas év áll a Jobbik mögött, a tavaszi választási vereség után ugyanis több meghatározó politikus is elhagyta a pártot: előbb Stummer János, majd a korábbi elnök, Jakab Péter is bejelentette a távozását. 

Ennek kapcsán Lukács László György úgy fogalmazott, hogy "Jobbik körül mindig zajlik az élet", és az, hogy ilyen "izgalmas" évük volt, azt sokszor csak maguknak köszönhetik. 

"A mi közösségünk sok hullámhegyen van túl."

- jelentette ki. 

Önkritikusan megjegyezte azt is, hogy ez nem csak az idén volt így, hiszen a korábbi években is láthatóak voltak a belső konfliktusaik, de dolgoznak azon, hogy a jövőben ez ne így legyen, és ne vigyék ki a párton belüli vitáikat a nyilvánosság elé. 

2022 ráadásul sűrű év volt a bel- és külpolitika tekintetében is, a választási küzdelem mellett a szomszédban kitört egy háború is, amely az egész európai gazdaságban válságot okozott. Arra a kérdésre, miszerint ezeket a témákat mennyire volt képes szerinte a pártja tematizálni a nyilvánosságban, Lukács azt felelte:

"A Jobbik egyetlen egy dologgal tudta tematizálni a közéletet, a saját problémájával."

Az új parlament megalakulásával szerinte elindult egy útkeresés a pártban, de ez nem csak a Jobbikban van így szerinte, hanem a többi ellenzéki szereplő is hasonló problémával küzd. Sőt, szerinte a háború kirobbanása miatt a kormányoldalon is zajlanak ilyen folyamatok. 

A Jobbik szerinte csak egy utas volt idén a politikában, aki kereste a saját énjét, és igyekezett lezárni a belső konfliktusait, azt pedig különösen sajnálja, hogy kevesebb idő jutott emiatt a választók problémáival foglalkozni. 

"Biztos, hogy ezen változtatnunk kell."

- jelentette ki a Jobbik alelnöke. 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés