A Fidesz karaktergyilkossági sorozata csak megerősíti Magyar Pétert?

Belföld
Hirdetés

A Fidesz most nagyjából úgy bánik Magyar Péterrel, mint ahogyan 2022-ben Márki-Zay Péterrel, és 2018-ban Vona Gáborral, vagy ahogyan még korábban Juhász Péterrel - véli Puzsér Róbert.

Magyar Péter Debrecenben
Magyar Péter Debrecenben Facebook/Magyar Péter

Megtelt nemcsak a debreceni Kossuth tér, de annak környéke is Magyar Péter nagygyűlésén vasárnap délután. Magyar Péter a tüntetésen azt mondta: aki pártjukra szavaz, az a békére voksol. Anyák napja alkalmából hozzátette: ha 2026-ban bizalmat kapnak, duplájára emelik a családi pótlékot. Kósa Lajos, Debrecen korábbi polgármestere a tüntetés kapcsán az Indexnek azt mondta: anyák napjára nem illik politikai demonstrációt szervezni, az pedig különösen abszurd, ha ezt egy olyan ember teszi, aki közismerten bántalmazó. A helyi Fidesz áthúzott nadrágszíjas plakátokkal rakta tele Debrecen belvárosát. 

A tüntetés előtti napon a Bors nyilvánosságra hozott egy, az Országos Mentőszolgálattól származó jegyzőkönyvet. A bulvárlap szerint ez igazolja azt, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter igazat mondott, amikor a Hajdú Péternek adott interjújában elmondta: akkori férje, Magyar Péter azzal akart ráijeszteni, hogy eljátszotta, hogy öngyilkos lett, illetve gyógyszermérgezést szimulált. Magyar Péter feljelentést tett, az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot indított, az adatvédelmi hatóság mérlegeli, hogy indítanak-e eljárást az ügyben. 

Az a karaktergyilkosság-sorozat, amit az igazságminisztérium kreált és a Megafon valamennyi eresztékén keresztül, továbbá a kormányzati kommunikációnak minden egyes eszközét latba vetve a rendszer intéz Magyar Péter ellen, nagyon különös, hogy még csak meg sem karcolja. Sőt, van egy olyan érzésem, hogy kifejezetten hitelesíti - mondta Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában. Hozzátette, hogy még mindig virulensek azok a konteók, amelyek szerint Magyar Péter Rogán Antalnak egyfajta titkos terve, de Puzsér ezeket a DK felől érzi “felgerjedni”. A Fidesz most nagyjából úgy bánik Magyar Péterrel, mint ahogyan 2022-ben Márki-Zay Péterrel, és 2018-ban Vona Gáborral, vagy ahogyan még korábban Juhász Péterrel. Szerinte jól körvonalazható az a magatartás a Fidesz részéről, ami az ellenségeknek szól, és ezt úgy hívják, hogy ellenség menedzsment. Úgy látja, hogy Vitézy Dávid ellen nincs ilyen ellenség menedzsment, ami “aligha véletlen”.

Emlékeztetett, hogy a piros vonallal áthúzott öv, amivel a debreceni Fidesz körbeplakátolta Debrecen belvárosát, egy olyan családon belüli erőszakot idéznek fel, amikor az öv nem kerül ki a nadrágból és úgy fenyítik vele az asszonyt. Az ellenzéki magyarok körében pedig egy a leszámolás sorozat kifejezetten hitelesíti Magyar Pétert. Nagyjából innen lehet felismerni azt a jelöltet, amelyik ténylegesen szemben áll a rendszerrel.

Ráadásul a Mark Zuckerberg zsebébe szórt százmilliók, amiket Magyar Péter lejáratására költenek, látványosan nem működnek, értelmetlenül költ a fideszes kommunikáció, de nem tehet mást, mert a viszonyulásuk a társadalom ügyeihez és a magyar társadalomhoz már régen túljár a közéleti, politikai konszolidáció eseményhorizontján, vagyis nincs már hova visszavonulniuk. Már az összes hidat felégették és semmi másuk nincs, mint a karaktergyilkosságoknak a kreativitása meg az intenzitása. Ez az a két potméter, amivel dolgozni tudnak, és jól látható, hogy a magyar társadalmat ezek a megafonos tartalmak nem mozgatják - fejtette ki Puzsér. Nem hiszi, hogy létezne olyan ellenzéki magyar, akit ezek meggyőznének.

Maga a módszertan eddig is látványos volt, és sokaknak eddig is feltűnt, hogy ugyanazok a fordulatokkal találkozni, mondta Kovács 4 Zoli. Az influenszereknek ugyanis 6-8 órán belül teljesen ugyanaz jut az eszükbe.

Miféle me too ügy ez már? Hát ez össze van barmolva! - fakadt ki Puzsér. Nadrágszíjat mutogatnak, miközben nadrágszíj nem hagyta el a nadrágot? Amikor Varga Judit Hajdú Péterrel beszélgetve elkotyogta, hogy ő megütötte a férjét, miközben nincs olyan vád, amely szerint a férje megütötte őt - tette hozzá. Szerinte ez egy rendes me too ügyhöz kevés, de cselekedni kellett és muszáj volt lejárató narratívát gyártani néhány napon belül. Nem lehetett tehetetlenül állni és végignézni azt, hogy Magyar Péter kihívja a főhatalmat, méghozzá a Fideszen belülről kilépve. Annyira nyomorúságos, és mutatja azt a rettentő kapkodást, ami most az igazságminisztériumban zajlik, végig se nézték rendesen az ominózus interjút, amit ők maguk rendeltek meg - folytatta Puzsér.

Horváth Oszkár műsorvezető felidézte, hogy a debreceni eseményen Magyar Péter a bántalmazás szimbólumát a nélkülözésre tudta cserélni azzal a fordulattal, hogy “nem kell többé meghúzni a nadrágszíjat, mert le lesztek cserélve”. Ezután felsorolta azokat az ellentmondásokat, amelyek egyre hangosabbak a Fidesz körül. No migration? Mi van a vendégmunkásokkal, és azokkal, akik letelepedési kötvényeket vásárolnak? No gender? Mi van a meleg kormánytagokkal, hogy bánik velük a Fidesz? No war? Minden magyar békepárti, senki sem akar háborúzni, bármit is állít a propaganda, mégis a magyar kormány az, amely katonákat küld Csádba. A Sorosozás régi történet, de nem szabad elfelejteni, hogy Orbán Viktor Soros ösztöndíjjal tanult Oxfordban. Az pedig, hogy Ursula von der Leyenbe is beleszállnak, azért is furcsa, hiszen őt többek között Orbán Viktor javaslatára szavazták meg. A gyermekvédelemmel való integetés is ellentmondásos Kaleta Gábor és K. Endre kimenekítése után.

A teljes adás itt visszanézhető:

Hirdetés
Hirdetés