Magyarok a magyarokért Amerikában

Nemzetközi
Hirdetés

A Spirit FM Exkluzív című műsorának legújabb adását New Yorkból hallhatták a hallgatók, hiszen Novák András vendégei a MÓKA (Magyarok Óriási Kalandjai Amerikában) Podcast műsorvezetői voltak. Patkós Attila és Kiss Péter Sizare Amerikában készít műsort magyarul a magyaroknak, hogy segítséget nyújtsanak és információt osszanak meg.

A műsorból kiderül az is, hogy kezdetben egyáltalán nem érezték úgy a vendégek, hogy megérte Amerikába menni. Patkós Attila például utólag úgy látja, ha még egyszer tehetné, akkor sokkal nagyobb megtakarítással érkezne ki.

„Arra gyűjtenék, hogy ezt megteremtsem. Kilenc év elteltével már tudom, hogy milyen lépéseket kellett volna megtennem abban az időben. Itt rádöbbensz, hogy akkora kis porszem vagy a nagy gépezetben” - mondta.

Mindenki, aki kiérkezik iszonyatos poklon megy át, hiszen egyszer fent, egyszer lent érzi magát. Nem azért, mert nem akar segíteni a másik magyarnak, csak egyszerűen mindenkinek megvan a saját problémája, és otthon könnyebben segítenek a rokonok, barátok. A kint élő magyaroknak viszont először le kell szűrni, hogy kik azok az emberek, akiket közel engednek magukhoz, meg kell ismerni egymást.

A kint élőknek bőven van lehetőségük megőrizni magyarságukat, hiszen kiderül az is a beszélgetés során Attilától és Pétertől, hogy milyen a magyar gasztronómia, kulturális élet.

Ha valaki meghallgatná miként élnek kint a magyarok, összetartanak-e, milyen a megélhetési lehetőségük, itt visszahallgathatja az adást:

Hirdetés
Hirdetés