Márki-Zay Péter páros lábbal szállt bele Hont Andrásba a Spirit FM-en

Belföld
Hirdetés

Márki-Zay Péter kifejtette: ha valaki az ATV-ben vagy a Spirit FM-en rendre “az ellenzéket szidja”, abban ő nem tudja nem felfedezni a Fidesz érdekét. A műsorvezető hiába mondta, hogy “főként nem ezzel foglalkozunk”, a polgármester váltig ragaszkodott az állításához.

Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter Facebook/Márki-Zay Péter

A Spirit FM Nagykép című műsorában Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere volt a vendég, akit a pártalapításról kérdeztek, illetve egy friss interjújáról, amiben arról is beszélt, hogy Vona Gábor mögött a Fidesz áll, és az ATV Öt című műsora is kormánypárti érdekeket szolgált. (Az Öt című műsorban és a Nagyképben is műsorvezető Hont András - a szerk.)

Mindenki mögött valamilyen politikai szándékot kell sejteni? - tette fel Hont András a kérdést Márki-Zay Péternek. A polgármester azt válaszolta, lehetséges ilyen is. A műsorvezető tovább folytatta: ha valaki máshogy gondolkozik, nem lehet, hogy pusztán ez a véleménye, nem pedig egy adott párt szekerét tolja?

“De, természetesen lehet, és ebből a véleményből nagyon jól meg is lehet élni” - reagált Márki-Zay Péter. Hont András visszakérdezett, hogy ezt mégis hogy érti a politikus, aki így felelt: “Gondolom egy ATV nem ingyen hívja Andrást a stúdiójába”. A műsorvezető nem árult el erre konkrét összeget, de úgy fogalmazott, hogy egy polgármesteri költségtérítés töredékét nem éri el ez a szám. “Ja, egy műsorért nem, de hogy egy hónapban többet kap, mint az én költségtérítésem, abban biztos lehet” - vágott vissza Márki-Zay Péter. Márki-Zay Péter el is árulta, hogy neki havonta bruttó 150 ezer forint körül van a költségtérítése, mire a műsorvezető elismerte, hogy ennél valóban többet kap - de nem nagyságrendekkel, fűzte hozzá.

Márki-Zay Péter kifejtette: ha valaki az ATV-ben vagy a Spirit FM-en rendre “az ellenzéket szidja”, abban ő nem tudja nem felfedezni a Fidesz érdekét. A műsorvezető hiába mondta, hogy “főként nem ezzel foglalkozunk”, a polgármester váltig ragaszkodott az állításához.

Azt gondolni, hogy tökéletes demokrácia van, és az számít, hogy a jelölt mit mondott, nem pedig az, hogy mit hazudtak róla, ez a Fidesz érdekét szolgálja Márki-Zay Péter szerint, és nem tartja tisztességesnek. Azt is szánalmasnak tartja, hogy egyes ellenzéki nyilatkozók 2018 előtt arról beszéltek, hogy leváltják a választásokon a Fideszt, mint mondja, ő ilyet sosem ejtett ki a száján. “Én azt mondtam, hogy van esély” - mondta. Hozzátette: Orbán Viktor arcán "páni félelem látszott", "kiköltöztette a családját" a spanyolországi Marbellára, lemondatták és újra kinevezték Polt Pétert, illetve a Médiatanács elnökét - sorolta. “Ezek tények”, mondta. Szerinte ezekből a lépésekből látszik, hogy “Orbán rettegett. Orbán a választások napján nem bírt mosolyogni”.

Az, hogy az ellenzék hozzáállása egyébként milyen a médiához, miközben az egyik legnagyobb kifogása a Fidesszel szemben az, hogy alárendeli a saját politikai érdekeinek a médiát, “nem egy teljesen mellékes szempont” - fejtette ki véleményét Hont. A műsorvezető megkérdezte, hogy az ellenzékhez érkező kritikákra “nem az lenne a megfelelő válasz, hogy azt hárítjuk valamilyen módon, hanem komolyan végiggondoljuk, meglehetősen önkritikusan azt, hogy az elmúlt években mit rontottunk el?”. Márki-Zay Péter viszont úgy látja: megvannak a tanulságai a korábbi politikai kudarcoknak.

A részletekről és arról, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester miért gondolja úgy, hogy szükség van egy újabb politikai pártra, a Spirit FM Nagykép című műsorában tudhat meg többet ide kattintva:

Márki-Zay Péternek a Vona Gáborral kapcsolatos nyilatkozatát az Önkényes Mérvadóban is kibeszélték a műsorvezetők, ezt ide kattintva olvashajta el.

Hirdetés
Hirdetés