Megdöbbentő: brutális a magyarok hitelkártya-tartozása

Belföld
Hirdetés

Hihetetlenül magas a magyarok hitelkártya-tartozása, ami átlagosan 130 ezer forintot jelent. Gergely Péter pénzügyi szakértő a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában úgy fogalmazott, hogy az emberek szeretnek költekezni, és bármerre is járunk, mindenki azon dolgozik, hogy minél több pénzt költsenek az emberek, és könnyű elcsábulni.

Az a baj, hogy az átlagos hitelkártya-tartozás több mint 130 ezer forint hitelkártyánként, és ez már lejárt tartozás. 1,1 millió hitelkártya-tulajdonosnak van ekkora tartozása - tette hozzá Gergely Péter. A folyószámlahitellel szemben itt a kártyatulajdonosoknak kell azzal foglalkozni, hogy amikor van egy kis megtakarításuk, betörlesszenek a számlájukra és ne ketyegjen a magas, évi 30-40 százalékos kamat. 

Idén egyébként legálisan maximum 50 százalék lehet a hitelkártyákon a THM, de a bankok 30-40 százalékban megállnak - ami így is nagyon magas. Vagyis senkinek nem jó, ha folyamatosan mínuszban van a hitelkártyájával - tette hozzá a szakember.

Az a “csali”, hogy ingyenesen lehet költeni a bank pénzéből, egyes vásárlásoknál kaphatunk kedvezményeket is. Ha valaki azonban folyamatosan mínuszban van, akkor az nagyon drága lehet évente - magyarázta Gergely Péter.

A teljes beszélgetés itt meghallgatható:

Hirdetés
Hirdetés